«Μαζεύει» τις απώλειες το Χρηματιστήριο Αθηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μαζεύει» τις απώλειες το Χρηματιστήριο Αθηνών
Με πτώση άνοιξε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, εναρμονιζόμενο με την πτωτική διάθεση των διεθνών αγορών.

Περιορίστηκαν οι απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά το άνοιγμα με πτώση 1% την Πέμπτη, στα επίπεδα του 0,41% λίγα λεπτά πριν τις 12:30 μ.μ.

Ο Γενικός Δεικτης διαμορφώνεται αυτή την ώρα στις 635,79 μονάδες με τον τζίρο να παραμένει στα επίπεδα των 7,72 εκατ. ευρώ.

Το επενδυτικό κλίμα βαραίνουν οι πολιτικές εξελίξεις και το ενδεχόμενο διάσπασης του κυβερνητικού συνασπισμού, που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε πρόωρες εκλογές, εάν η κυβέρνηση δεν μπορέσει να διασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Για ακόμη μια ημέρα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων κινούνται πτωτικά. Το δεκαετές ομόλογο καταγράφει απόδοση 4,28% και το πενταετές απόδοση 3,2%.

Από τις τραπεζικές μετοχές τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Eurobank (-2,53%), της Alpha Bank (-1,99%) και της Εθνικής (-1,92%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,28%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,28%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Mermeren +5,18% και ΣΕΛΟΝΤΑ +4,66%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Κλωστήρια Ναυπάκτου -9,80% και Ιντραλότ -2,50%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider