Βαριά η σκιά του «διαζυγίου» Τσίπρα – Καμμένου στο Χρηματιστήριο - Απώλειες άνω του 1,5%

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βαριά η σκιά του «διαζυγίου» Τσίπρα – Καμμένου στο Χρηματιστήριο - Απώλειες άνω του 1,5%
Μεγάλη πτώση καταγράφει τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω ρευστού πολιτικού κλίματος λόγω των επικείμενων ψηφοφοριών για την ψήφο εμπιστοσύνης και για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Μεγάλη πτώση καταγράφει τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω ρευστού πολιτικού κλίματος λόγω των επικείμενων ψηφοφοριών για την ψήφο εμπιστοσύνης και για τη συμφωνία των Πρεσπών, στον απόηχο του διαζυγίου Τσίπρα-Καμμένου μετά την αποχώρηση του δεύτερου από την κυβέρνηση.

Αν και η ελληνική κυβέρνηση δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει πρόβλημα στη συγκέντρωση των 151 ψήφων, ωστόσο οι φορείς της αγοράς εκτιμούν πως οδεύουμε προς πρόωρες εκλογές που θα διεξαχθούν σε κλίμα μεγάλης πόλωσης και πως οι επόμενοι μήνες θα είναι χαμένοι μήνες για την οικονομία.

Λίγα λεπτά μετά τις 11:30, ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 624,76 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,72%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 1,65 εκατ. ευρώ.Ανοδικά κινούνται 7 μετοχές, 32 πτωτικά και 5 παραμένουν σταθερές.

Οριακή άνοδο καταγράφουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων με το δεκαετές ομόλογο αναφοράς να σημειώνει απόδοση 4,97%.

Τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (-2,98%), της Eurobank(-2,50%), της Alpha Bank(-2,23%) και της Viohalco(-2,23%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,97%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,49%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Creta farm +6,29% και Τεχνική Ολυμπιακή+2,25%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Γενική Εμπορίου-8,59% και Πειραιώς-2,98%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider