Εορταστικό κλίμα με υψηλό 18 μηνών στις ασιατικές αγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εορταστικό κλίμα με υψηλό 18 μηνών στις ασιατικές αγορές
Οι επενδυτές ελπίζουν πως σύντομα θα υπογραφεί το σύμφωνο που θα βάλει τέλος στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας.

Υψηλό 18 μηνών κατέγραψαν σήμερα, Παρασκευή οι ασιατικές μετοχές, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι για τις βελτιωμένες σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, στην προοπτική μίας λύσης του εμπορικού πολέμου, σύμφωνα με το Reuters.

Το Πεκίνο καλωσόρισε τους επενδυτές που επέστρεψαν από τις σύντομες διακοπές των Χριστουγέννων και της Boxing Day με σχόλια πως «βρίσκεται κοντά σε μία αρχική εμπορική συμφωνία με την Ουάσιγκτον», ενώ στο ίδιο κλίμα, ο Ντόναλντ Τραμπ σε δηλώσεις του αναφέρθηκε σε μία «τελετή υπογραφής» για την πρώτη φάση των συνομιλιών.

«Θετικό» το κλείσιμο του έτους

Το θετικό κλίμα που επικρατεί έρχεται σε έντονη αντίθεση με την ύφεση που καταγραφόταν στα διεθνή χρηματιστήρια, πέρυσι την ίδια εποχή, όταν οι επενδυτές ανησυχούσαν για τις συνέπειες των δασμών του εμπορικού πολέμου των δύο εμπορικών γιγάντων.

Οι ανησυχίες αυτές διατηρήθηκαν και το μεγαλύτερο μέρος του 2019, όμως οι θετικοί δείκτες στα εργασιακά και σημάδια μίας βελτιωμένης οικονομίας δείχνουν πως η νέα χρονιά θα έχει θετικό πρόσημο.

Οι επενδυτές πλέον αναμένουν τα οικονομικά αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου, τα οποία θα ανακοινωθούν τον Ιανουάριο, για να διαπιστώσουν αν έχει βελτιωθεί το κλίμα και ανάμεσα στις επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider