Ανακάμπτει το χρηματιστήριο Αθηνών με άνοδο άνω του 1%

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανακάμπτει το χρηματιστήριο Αθηνών με άνοδο άνω του 1%
Ανοδικά αντιδρά σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο μετά από δύο ημέρες ισχυρής πτώσης.

Επιστρέφουν στην κερδοφορία οι αγορές μετά από δύο ημέρες ισχυρής πτώσης. Συγκεκριμένα, άνοδο 1,26% καταγράφει ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 13:33 π.μ., κατά την έναρξη των σημερινών συναλλαγών, διαμορφούμενος στις 914,35 μονάδες, με την αξία συναλλαγών αυτήν την ώρα βρίσκεται στα 25,99 εκατ. ευρώ.

Συνολικά έχουν κινηθεί 71 τίτλοι μετοχών εκ των οποίων οι 51 ανοδικά και οι 12 πτωτικά ενώ 8 παραμένουν αμετάβλητοι έναντι του επιπέδου στο οποίο διαμορφωνόταν η τιμή τους κατά το κλείσιμο των συναλλαγών χθες.

Ο δείκτης FTSE, των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης καταγράφει πτώση 0,78% διαμορφούμενος στις 2.261,63 μονάδες. Ο Δείκτης FTSEΒ των τραπεζών καταγράφει πτώση 0,61% διαμορφούμενος στις 604,33 μονάδες. Τα υψηλότερα κέρδη εμφανίζει η μετοχή της ΟΠΤΡΟΝ σημειώνοντας άνοδο 5,41% ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες (-8,14%) σημειώνει ο τίτλος της EUROXX Χρηματιστηριακής.

Σε υψηλό επίπεδο ρεκόρ κινούνται οι μετοχές

Σε υψηλό επίπεδο ρεκόρ ανήλθαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές καθώς επιβραδύνθηκε ο αριθμός των νέων κρουσμάτων από την επιδημία του ιού στην Κίνα και οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια της χώρας επιστρέφουν σταδιακά στη δουλειά τους, περιορίζοντας τις ανησυχίες για παρατεταμένο αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο έως 0,9% στο επίπεδο ρεκόρ των 428,30 μονάδων. Ο δείκτης καταγράφει διακυμάνσεις εδώ και εβδομάδες αφού έγινε γνωστό το ξέσπασμα του ιού. Οι αγορές αξιολογούν τον οικονομικό αντίκτυπο παρά το γεγονός ότι η Κίνα χορήγησε ρευστότητα σε μια προσπάθεια να αμβλυνθεί το πλήγμα στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Ωστόσο, με τον αριθμό των νεκρών να έχει ξεπεράσει τους 1.000, οι αγορές συνεχίζουν να ανησυχούν μήπως το εύρος της αναταραχής που έχει προκληθεί στην οικονομία είναι μεγαλύτερο του αναμενόμενου.

Οι μετοχές των εταιειών ταξιδίων και αναψυχής είχαν τις καλύτερες επιδόσεις, σημειώνοντας άνοδο περίπου 1,4%. Στον κλάδο έχουν σημειωθεί μαζικές ρευστοποιήσεις τις προηγούμενες εβδομάδες λόγω των ανησυχιών για προβλήματα στα ταξίδια λόγω του ιού.

Οι μετοχές των εταιριών πρώτων υλών σημείωσαν άνοδο περίπου 0,8% ύστερα από τη μικρή αύξηση των τιμών σιδηρομεταλλεύματος και βασικών μετάλλων.

Το ευρώ σημειώνει πτώση 0,3098%, στα 1,0909 δολάρια

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,3098% και διαμορφώνεται στα 1,0909 δολάρια. Το ευρώ βρίσκεται στα 119,901 γεν, στο 0,8457 με τη στερλίνα και στο 1,0671 με το ελβετικό φράγκο.

Η ισοτιμία του δολαρίου σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,1184% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 109,90 γεν. Η στερλίνα έναντι του δολαρίου σημειώνει άνοδο 0,4659% και διαμορφώνεται στα 1,2894 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider