«Έσβησε» τα ισχυρά κέρδη η Wall Street

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Έσβησε» τα ισχυρά κέρδη η Wall Street
Διαγράφει τα ισχυρά κέρδη η Wall Street την Τρίτη.

«Διαγράφει» το αρχικό «ράλι» η Wall Street την Τρίτη μετά τον πανικό που προκλήθηκε τη Δευτέρα, με τον Dow Jones να «βουλιάζει» πάνω από 2.000 μονάδες.

Το χθεσινό «άγριο sell off» οδήγησε σε ισχυρές απώλειες στις αμερικανικές τραπεζικές μετοχές, καθώς οι χαμηλές αποδόσεις των ομολόγων πιέζουν τα περιθώρια κερδοφορίας των τραπεζών.

Η έκθεση των μεγαλύτερων αμερικανικών τραπεζών στον ενεργειακό κλάδο είναι ιδιαίτερα υψηλή. Με αυτό τον τρόπο δείχνουν ιδιαίτερα ευάλωτες σε μια πιθανή αδυναμία εξυπηρέτησης των δανειακών υποχρεώσεων των ενεργειακών εταιρειών. Την Τρίτη οι «big 4» των αμερικανικών τραπεζών ανακάμπτουν προσπαθώντας να διορθώσουν το χθεσινό «κάζο».

«Σβήνει» τα ισχυρά κέρδη η Wall Street

Την Τρίτη ο Dow Jones διολισθαίνει 0,26% από 3,09% στις 23.825 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,19% στις 8.179 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,27% στις 2.819 μονάδες.

Παράλληλα μετά την πτώση 24% του αργού πετρελαίου τη Δευτέρα, την Τρίτη καταγράφει άνοδο 7,55% στα 33,50 δολάρια το βαρέλι και το μπρεντ ενισχύεται 8,15% στα 37,15 δολάρια.

Ανοδικά κινείται και το αμερικανικό 10ετές ομόλογο που από το χαμηλό του 0,41% τη Δευτέρα ενισχύεται πλέον στο 0,645% την Τρίτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider