Wall Street: Ανοδικές τάσεις μετά τα στοιχεία για τον PPI - Άλμα άνω του 23% της Starbucks

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ανοδικές τάσεις μετά τα στοιχεία για τον PPI - Άλμα άνω του 23% της Starbucks
Οι επενδυτές αναλύουν μία από τις δύο βασικές μετρήσεις για τον πληθωρισμό που αναμένονται αυτή την εβδομάδα.

Τελευταία ενημέρωση: 17:24

Ανοδικά κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες την Τρίτη, μετά τα νέα στοιχεία για τον αμερικανικό PPI, τη μια από τις δύο βασικές μετρήσεις για τον πληθωρισμό που αναμένουν αυτή την εβδομάδα οι επενδυτές, για να ανακτήσουν τα κέρδη μετά το ιστορικό sell off της προηγούμενης Δευτέρας.

Ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,23% στις 39.448 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,80% στις 5.386 μονάδες. Ο Nasdaq καταγράφει τα μεγαλύτερα κέρδη με 1,41% τις 17.018 μονάδες.

H Wall Street έρχεται από μία συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από επιφυλακτικότητα και μικρές μεταβολές, που δυσκολεύτηκε να στηριχθεί στο ράλι επιστροφής στο τέλος της περασμένης εβδομάδας. Ο S&P 500 έκλεισε αμετάβλητος στις 5.344 μονάδες, ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 0,21%, ενώ ο Dow Jones υποχώρησε 0,36%, με απώλειες 140 μονάδων, στα επίπεδα των 39.357 μονάδων.

Λιγότερο από το αναμενόμενο αυξήθηκε ο δείκτης τιμών παραγωγού ή τιμές χοντρικής (PPI) στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, ανοίγοντας περαιτέρω την πόρτα στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια. Συγκεκριμένα ο δείκτης που μετρά τις τιμές πώλησης που λαμβάνουν οι παραγωγοί για αγαθά και υπηρεσίες αυξήθηκε 0,1% τον περασμένο μήνα, όπως ανέφερε την Τρίτη το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας.

Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων συνιστωσών των τροφίμων και της ενέργειας, ο δομικός δείκτης παρέμεινε αμετάβλητος. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones ανέμεναν αύξηση 0,2% τόσο για το σύνολο των στοιχείων όσο και για τον δομικό πληθωρισμό χονδρικής.

Η μέτρηση για τον PPI έρχεται μία ημέρα νωρίτερα από τα νέα, σημαντικά για την αγορά στοιχεία που αναμένονται για τον δείκτη τιμών καταναλωτή Ιουλίου, ο οποίος αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση 0,2% τον περασμένο μήνα, έναντι πτώσης 0,1% τον προηγούμενο μήνα.Τα δεδομένα θα μπορούσαν να δώσουν σε μια αβέβαιη αγορά κάποια κατεύθυνση μετά τις «άγριες» κινήσεις της περασμένης εβδομάδας.

Στο ταμπλό η μετοχή της Starbucks ενισχύεται άνω του 23%, από την στιγμή που έγινε γνωστό πως όρισε τον επικεφαλής της Chipotle Mexican Grill, Brian Niccol ως νέο διευθύνοντα σύμβουλό της την Τρίτη σε μια αιφνιδιαστική ανανέωση της διοίκησης. Ο Niccol αντικαθιστά τον Laxman Narasimhan, ο οποίος επιλέχθηκε το 2022 για να αναλάβει μια «επανεφεύρεση» της μεγαλύτερης αλυσίδας καφέ στον κόσμο. Ωστόσο, η μετοχή των Starbucks συνέχισε να υποφέρει, χάνοντας περίπου το 20% της αξίας της τα τελευταία πέντε χρόνια. Αντίθετα, η μετοχή της Chipotle Mexican Grill υποχωρεί σχεδόν 13,5%.

H μετοχή της Home Depot σημειώνει άνοδο 0,31% αφού η εταιρεία ξεπέρασε με τα τριμηνιαία μεγέθη της τις προσδοκίες, αν και προειδοποίησε ότι οι πωλήσεις θα είναι ασθενέστερες από ό,τι αναμενόταν στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, καθώς τα υψηλά επιτόκια και η αβεβαιότητα των καταναλωτών πλήττουν τη ζήτηση. Η εταιρεία λιανικής πώλησης ειδών σπιτιού δήλωσε ότι αναμένει ότι οι συγκρίσιμες πωλήσεις για το σύνολο του έτους θα μειωθούν κατά 3% έως 4% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider