Bloomberg: Η Metlen στοχεύει στην εισαγωγή της στο LSE το α' τρίμηνο του 2025

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: Η Metlen στοχεύει στην εισαγωγή της στο LSE το α' τρίμηνο του 2025
Για επιτάχυνση του χρονοδιαγράμματος της Metlen Energy & Metals για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου αναφέρεται δημοσίευμα του Bloomberg, όπου τονίζεται πως η ελληνική εταιρεία στοχεύει να εισαχθεί στο LSE από το πρώτο τρίμηνο του 2025, σύμφωνα με πηγή με γνώση του θέματος.

Για επιτάχυνση του χρονοδιαγράμματος της Metlen Energy & Metals για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου κάνει λόγο δημοσίευμα του Bloomberg, όπου τονίζεται πως η ελληνική εταιρεία στοχεύει να εισαχθεί στο LSE από το πρώτο τρίμηνο του 2025, σύμφωνα με πηγή με γνώση του θέματος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Αναλυτικότερα, η εταιρεία σχεδιάζει να υποβάλλει αίτηση εισαγωγής στην αγορά του Λονδίνου μέχρι το τέλος του έτους, ωστόσο οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται και δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση, σύμφωνα με το πρόσωπο που επικαλείται το Bloomberg. Από την πλευρά της η Metlen αρνήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο χρονοδιάγραμμα.

Όπως τονίζεται, η απόφαση της Metlen για επιτάχυνση των διαδικασιών για την εισαγωγή της στο LSE θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανανέωση της θέσης του Λονδίνου ως παγκόσμιου προορισμού χρηματιστηριακών εισαγωγών, αφότου είδε εταιρείες του να αλλάζουν το βασικό τους listing στη Νέα Υόρκη.

Σημειώνεται πως η κεφαλαιοποίηση της Metlen ανέρχεται σε περίπου σε 5,3 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με Bloomberg, η εταιρεία αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό και πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, ενώ διατηρεί διεθνές χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας άνω των 11,9 γιγαβάτ. Παράλληλα, τονίζεται πως η Metlen λειτουργεί τη μοναδική καθετοποιημένη επιχείρηση παραγωγής βωξίτη, αλουμίνας και πρωτογενούς αλουμινίου σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και το γεγονός πως αποτελεί και πάροχο φυσικού αερίου.

Τον Απρίλιο η Metlen δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο εισαγωγής της σε διεθνή χρηματιστήρια, συμπεριλαμβανομένου αυτού στο Λονδίνο, εντός των επόμενων 12 έως 18 μηνών, δεδομένης της «ολοένα και πιο διαφοροποιημένης γεωγραφικής παρουσίας της». Η εταιρεία σχεδιάζει να διατηρήσει τη θέση της και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου είναι εισηγμένη από το 1995.

Σημειώνεται πως ως οικονομικοί σύμβουλοι της Metlen ενεργούν οι Citigroup και Morgan Stanley.

Τέλος, το δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρεται και στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Metlen, Ευάγγελο Μυτιληναίο, σημειώνοντας πως διατελεί πρόεδρος της Eurometaux, της ευρωπαϊκής ένωσης για μη σιδηρούχα μέταλλα, ενώ υπενθυμίζει πως τον Ιούνιο εγκρίθηκε από τους μετόχους της εταιρείας η αλλαγή επωνυμίας σε Metlen από Mytilineos για να αντικατοπτρίζει καλύτερα τις δραστηριότητές της ενόψει ενδεχόμενης δημόσιας εγγραφής σε αγορά του εξωτερικού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Metlen: Αλλάζει σελίδα η Mytilineos – 4+1 κινήσεις για τον επόμενο κύκλο ανάπτυξης

E. Μυτιληναίος στους Sunday Times: Τι σηματοδοτεί η είσοδος στο LSE – Τα μελλοντικά σχέδια

Ευ. Μυτιληναίος: Η Metlen συνεισφέρει 1,65% στο ελληνικό ΑΕΠ - Επενδύσεις 106 εκατ. ευρώ για την προστασία του περιβάλλοντος

gazzetta
gazzetta reader insider insider