Με τα 10 δολάρια «φλερτάρει» και πάλι το πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με τα 10 δολάρια «φλερτάρει» και πάλι το πετρέλαιο
Οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν πτώση κατά 20%.

Οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν πτώση κατά 20% την Τρίτη συνεχίζοντας το πτωτικό ράλι της Δευτέρας εν μέσω εντεινόμενων φόβων για μείωση της αποθηκευτικής ικανότητας παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Τρίτης (12.13 ώρα Ελλάδος) το αργό διαπραγματεύεται στα 10,26 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 19,72% και το μπρεντ στα 19,32 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 3,35%.

Η πανδημία του κορονοϊού έχει προκαλέσει πτώση των τιμών σε επίπεδα ρεκόρ ενώ δεν λείπουν και οι αισιόδοξες προβλέψεις οι οποίες κάνουν λόγο για επαναφορά των τιμών στα 40-50 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές θα ξαναπιάσουν τα 50 δολάρια λέει ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες του Ηνωμένου Βασιλείου

Οι τιμές του πετρελαίου είναι πιθανό να παραμείνουν χαμηλές έως ότου οι παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες αρχίσουν να σταθεροποιούνται ξανά, δήλωσε ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες στο Ηνωμένο Βασίλειο την Τρίτη.

«Δεν νομίζω ότι οι τιμές του πετρελαίου θα μεταβληθούν από το σημείο στο οποίο βρίσκονται ήδη», δήλωσε ο Gopichand Hinduja, του ομίλου Hinduja Group, στο CNBC.

Ο Όμιλος Hinduja δραστηριοποιείται σε διάφορους κλάδους, όπως αυτοκίνητα, λάδια και ειδικά χημικά, καθώς και τραπεζικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Ο Hinduja και ο αδερφός του, Srichand, είναι από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Hinduja είπε ότι ενώ η πτώση των τιμών του πετρελαίου ξεκίνησε όταν η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία δεν κατάφεραν αρχικά να καταλήξουν σε συμφωνία για μείωση της παραγωγής, η πανδημία του κορονοϊού επιδείνωσε την κατάσταση λόγω της πτώσης της ζήτησης.

«Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη, όσο νωρίτερα διευθετηθούν τα πράγματα, νομίζω ότι οι τιμές του πετρελαίου θα κυμανθούν από 40 έως 50 δολάρια», είπε ο Hinduja.

Με πληροφορίες από το CNBC

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider