Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο εν όψει της άρσης των περιορισμών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο εν όψει της άρσης των περιορισμών
Η χαλάρωση των μέτρων κατά του COVID-19 ενισχύει τις τιμές του πετρελαίου.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου λαμβάνοντας ώθηση από τη σταδιακή άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες ενώ η χαλάρωση των μέτρων που είχαν οδηγήσει σε σχεδόν ολοκληρωτικό lockdown στρώνουν το έδαφος για αύξηση της ζήτησης.

«Αυτές οι εξελίξεις θα μπορούσαν να επαναφέρουν τη ζήτηση πετρελαίου, αλλά η άνοδος δεν θα είναι ιδιαίτερη όσο παραμένουν ταξιδιωτικοί περιορισμοί», δήλωσε ο Bjornar Tonhaugen, επικεφαλής των αγορών πετρελαίου της Rystad Energy. Παρά το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή οι προθέσεις δεν έχουν μετουσιωθεί σε πράξεις, αρκούν για να ξεκινήσουν οι συναλλαγές, καθώς οι συμμετέχοντες στην αγορά δεν θέλουν να χάσουν το θετικό αίσθημα σε περίπτωση που εκπληρωθούν αυτές οι προσδοκίες.

Την Πέμπτη το πρωί (10.38 ώρα Ελλάδος), το αργό καταγράφει άνοδο κατά 11,42% στα 16,78 δολάρια και το μπρεντ κατά 6,97% στα 24,11 δολάρια.

Η Νορβηγία μειώνει την παραγωγή για όλο το β' εξάμηνο του 2020

Η Νορβηγία, η οποία έχει τη μεγαλύτερη παραγωγή πετρελαίου στη Δυτική Ευρώπη, θα μειώσει την παραγωγή της από τον Ιούνιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020, σύμφωνα με το υπουργείο Πετρελαίου και Ενέργειας.

Είναι η πρώτη φορά εδώ και 18 χρόνια που η Νορβηγία ευθυγραμμίζεται με τη στάση άλλων μεγάλων παραγωγών πετρελαίου με στόχο την αύξηση των τιμών.

«Θα μειώσουμε την παραγωγή πετρελαίου στη Νορβηγία κατά 250.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) τον Ιούνιο και κατά 134.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) στο δεύτερο μισό του 2020. Επιπρόσθετα, η έναρξη της παραγωγής σε αρκετά κοιτάσματα θα καθυστερήσει μέχρι το 2021» όπως δήλωσε η υπουργός Πετρελαίου και Ενέργειας της Νορβηγίας Τίνα Μπρου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider