Διστακτικές απώλειες στη Wall Street

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διστακτικές απώλειες στη Wall Street
Απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street την Πέμπτη.

Απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street την Πέμπτη με τους επενδυτές να ανησυχούν για νέα κλιμάκωση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας.

Συγκεκριμένα οι εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας επισκίασαν τα αισιόδοξα οικονομικά δεδομένα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, με το ΑΕΠ της Κίνας το δεύτερο τρίμηνο να καταγράφει άνοδο κατά 3,2%, ξεπερνώντας την εκτίμηση των αναλυτών για 2% μετά από μια πτώση 6,8% το πρώτο τρίμηνο.

Οι αναλυτές ανέφεραν ότι άλλα στοιχεία από την Κίνα, συμπεριλαμβανομένης μιας απροσδόκητης πτώσης των λιανικών πωλήσεων, ήταν επίσης ανησυχητικά. Ανεξάρτητα από το γεωπολιτικό σκηνικό, «ο ιός είναι το μεγαλύτερο γεγονός της ιστορίας», δήλωσε ο Randy Frederick, αντιπρόεδρος του Schwab Center for Financial Research. Τα νοσοκομεία έχουν κατακλυστεί, και «όλα αυτά τα πράγματα συγκλονίζουν τους ανθρώπους πολύ. Ο κορονοϊός αναγκάζει τους ανθρώπους να επιστρέψουν στα σπίτια τους, να είναι πιο διστακτικοί», είπε σε συνέντευξή του.

Bank of America

«Βουτιά» κατά 52% κατέγραψαν τα κέρδη της αμερικανικής τράπεζα Bank of America για το β΄ τρίμηνο, με την τράπεζα να δεσμεύει 1 δισ. δολάρια ως πρόβλεψη για μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 3,53 δισ. δολάρια ή 37 σεντς, έναντι 7,35 δισ. δολαρίων που είχε ανακοινώσει το αντίστοιχο τρίμηνο το 2019. Tέλος η τράπεζα εμφάνισε έσοδα 22,33 δισ. δολαρίων, χαμηλότερα κατά 3% από το περασμένο έτος.

Morgan Stanley

Αύξηση κατά 45% στην καθαρή κερδοφορία κατέγραψε η αμερικανική τράπεζα Morgan Stanley στο β' τρίμηνο, με το σαρωτικό πέρασμα του κορονοϊού.

Παράλληλα η τράπεζα ανακοίνωσε έσοδα 13,4 δισ. δολαρίων και κέρδη 3,2 δισ. δολαρίων ή 1,96 δολάρια ανά μετοχή.

Οι συγκεκριμένοι αριθμοί αποτελούν ρεκόρ για την Morgan Stanley και είναι υψηλότεροι από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν κέρδη 1,77 δισ. δολάρια ή 1,12 δολάρια ανά μετοχή.

Δείκτες

Ειδικότερα, μετά τις 17:00, κατά 0,57% καταγράφει πτώση ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones στις 26.738 μονάδες, κατά 0,77% διολισθαίνει ο S&P 500 στις 3.223 μονάδες, ενώ απώλειες 1,42% καταγράφει ο τεχνολογικός Nasdaq στις 10.400 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider