Η JP Morgan συστρατεύεται με UBS για Ιαπωνία: Πιέσεις στις μετοχές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η JP Morgan συστρατεύεται με UBS για Ιαπωνία: Πιέσεις στις μετοχές
Το παράδειγμα της UBS ακολούθησε η JPMorgan Chase, υποβαθμίζοντας τις προβλέψεις της για τις τιμές των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Ιαπωνίας στα τέλη του έτους εξαιτίας του ισχυρότερου γεν.

Το παράδειγμα της UBS ακολούθησε η JPMorgan Chase, υποβαθμίζοντας τις προβλέψεις της για τις τιμές των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Ιαπωνίας στα τέλη του έτους εξαιτίας του ισχυρότερου γεν.

Ο Topix αναμένεται να ανέλθει στις 2.700-2.800 μονάδες, από 2.950 που αναμενόταν προηγουμένως, σύμφωνα με τους στρατηγικούς αναλυτές της JPMorgan για την Ιαπωνία, μεταξύ των οποίων και ο Rie Nishihara. Ο πιο τεχνολογικός Nikkei 225 αναμένεται να φτάσει περίπου στις 39.000-40.000 στο τέλος του έτους, από 42.000. Και οι δύο δείκτες είχαν αναρριχηθεί σε υψηλά πάνω από τους προηγούμενους στόχους στις αρχές Ιουλίου, προτού εισέλθουν σε bear market.

Στο report της, η JPMorgan επικαλείται τις ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο της ενίσχυσης του γεν και τον αυξημένο κίνδυνο ύφεσης στις ΗΠΑ. Αυτό απηχεί τους συναλλαγματικούς κινδύνους που επισημάνθηκαν από τους στρατηγικούς αναλυτές της UBS, συμπεριλαμβανομένου του Nozomi Moriya, σε σημείωμα στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Η ιαπωνική αγορά μετοχών βρίσκεται σε αναταραχή από την περασμένη εβδομάδα, αφού η Τράπεζα της Ιαπωνίας αύξησε το επιτόκιο αναφοράς της και ο διοικητής της Καζούο Ουέντα προέβη σε hawkish σχόλια σχετικά με τις προοπτικές της πολιτικής. Αυτό προκάλεσε έντονο ράλι στο γεν, το οποίο επηρέασε αρνητικά τις μετοχές. Οι ανησυχίες για την αδυναμία της αμερικανικής οικονομίας προστέθηκαν στην αρνητική ψυχολογία που έπληξε τον Topix και τον Nikkei.

Το γεν διαπραγματευόταν γύρω στα 147 ανά δολάριο στο Τόκιο την Παρασκευή, έναντι του χαμηλού των 161,95 στις αρχές Ιουλίου.

«Καθώς η μεταβλητότητα της αγοράς είναι πιθανό να παραμείνει υψηλή προς το παρόν, θα συνεχίσουμε να επανεξετάζουμε αυτό που θεωρούμε κατάλληλο επίπεδο για την αγορά της Ιαπωνίας, αξιολογώντας παράλληλα τον κίνδυνο ύφεσης στις ΗΠΑ και το κλίμα της αμερικανικής αγοράς», έγραψε ο Nishihara.

Η JPMorgan μείωσε την πρόβλεψή της για την αύξηση των κερδών ανά μετοχή για τις ιαπωνικές μετοχές σε περίπου 4% από περίπου 8% προηγουμένως. Τόσο η JPMorgan όσο και η UBS συνιστούν τομείς μετοχών που συνδέονται με την εγχώρια ζήτηση.

Ο Nikkei 225 και ο Topix σημείωσαν άνοδο την Παρασκευή, καθώς το γεν διατήρησε ένα μικρό πλεονέκτημα έναντι του δολαρίου. Οι δείκτες παραμένουν μειωμένοι κατά περίπου 17% από τα ρεκόρ τους που έφτασαν τον περασμένο μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΓΔΑΕΦΚ: Προχωρά η υλοποίηση της στεγαστικής συνδρομής μετά τις πλημμύρες του 2023

Eurobank: Άνεργοι και μη ενεργός πληθυσμός ενίσχυσαν την απασχόληση το α' εξάμηνο

Νέο πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας για δήμους 65 εκατ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider