Ο Σεμπάστιαν Κόου δηλώνει ότι θα σκεφτεί μία πιθανή υποψηφιότητα για την προεδρία της ΔΟΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Σεμπάστιαν Κόου δηλώνει ότι θα σκεφτεί μία πιθανή υποψηφιότητα για την προεδρία της ΔΟΕ
Ο Βρετανός πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου και δις «χρυσός» Ολυμπιονίκη των 1.500μ., θεωρείται φαβορί αν διεκδικήσει το αξίωμα.

Ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου, Σεμπάστιαν Κόου, δήλωσε ότι θα σκεφτόταν να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, στις εκλογές που θα γίνουν τον Μάρτιο του 2025, στην Αρχαία Ολυμπία. Ο νυν πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, ανακοίνωσε ότι δεν θα διεκδικήσει μία τρίτη θητεία, αφήνοντας ανοιχτό το... πεδίο στους επίδοξους διαδόχους του, με τον Βρετανό δις «χρυσό» Ολυμπιονίκη των 1.500μ. να θεωρείται από τα φαβορί, εφόσον τελικά επιλέξει να θέσει υποψηφιότητα.

«Έχω ξεκαθαρίσει ότι, εφόσον προέκυπτε η ευκαιρία, θα το σκεφτόμουν σοβαρά. Η ευκαιρία παρουσιάστηκε και προφανώς χρειάζεται να το σκεφτώ» ανέφερε ο Κόου, κατά τη συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των αγωνισμάτων στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

«Είμαι μέρος του Ολυμπιακού κινήματος στο μεγαλύτερο διάστημα της ζωής μου. Ήμουν επικεφαλής Ολυμπιακών Αγώνων (σ.σ. του Λονδίνου) από την υποψηφιότητα μέχρι τη διεξαγωγή τους και δύο χρόνια μετά. Είχα το προνόμιο να αγωνιστώ σε δύο Ολυμπιακούς και να είμαι πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και τώρα έχω την καλύτερη δουλειά του κόσμου, είναι πρόεδρος του Νο1 Ολυμπιακού αθλήματος. Αυτές είναι εμπειρίες που, αθροιστικά, θα ήταν ευεργετικές για αυτόν το ρόλο (σ.σ. του προέδρου της ΔΟΕ)» είπε ακόμη ο επικεφαλής της World Athletics, προσθέτοντας πάντως ότι υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι για τη θέση.

Ο Τόμας Μπαχ βρίσκεται στην προεδρία της ΔΟΕ από το 2013. Αν και υπάρχουν πληροφορίες για αρκετούς πιθανούς υποψήφιους, κανένα μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής δεν έχει δηλώσει επίσημα ότι θα διεκδικήσει την προεδρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider