Διστακτικές κινήσεις στη Wall Street με φόντο τη Σύνοδο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διστακτικές κινήσεις στη Wall Street με φόντο τη Σύνοδο
Εξελίξεις από τη Σύνοδο Κορυφής αναμένουν οι επενδυτές.

Οριακές μεταβολές καταγράφονται στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Wall Street τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στη Σύνοδο Κορυφής.

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί τις τελευταίες ώρες στους διαδρόμους των Βρυξελλών, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για επικείμενο συμβιβασμό των Ευρωπαίων ηγετών για το Ταμείο Ανάκαμψης, μετά τις θυελλώδεις διαπραγματεύσεις του τελευταίου 3ημέρου.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, νέα αναβολή για τις 18:00 ώρα Ελλάδος, παίρνει η έναρξη της ολομέλειας στη Σύνοδο Κορυφής, από τις 17:00 ώρα Ελλάδος που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει. Τελικά, η τέταρτη ημέρα των εργασιών θα ξεκινήσει με μια ώρα καθυστέρηση.

Μέρκελ: Μια συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί σήμερα

«Τη χθεσινή νύκτα, έπειτα από μακρές διαπραγματεύσεις, καταλήξαμε σε ένα πλαίσιο εν δυνάμει συμφωνίας. Είναι ένα βήμα προς τα εμπρός και δίνει την ελπίδα ότι μία συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί σήμερα, ή τουλάχιστον ότι μία συμφωνία είναι εφικτή», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

Μακρόν: Ένας συμβιβασμός είναι πιθανός

«Υπάρχουν οι ελπίδες για μία συμβιβαστική λύση, αλλά παραμένω επιφυλακτικός ως προς το αποτέλεσμα της συνόδου κορυφής», δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, λίγες ώρες πριν την έναρξη των μαραθώνιων διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες.

«Υπήρξαν στιγμές έντασης, αλλά τα πράγματα προχώρησαν και ένας συμβιβασμός είναι πιθανός», πρόσθεσε. «Αρχίζω τη σημερινή ημέρα με μεγάλη αποφασιστικότητα ώστε να καταγραφεί πρόοδος στη Σύνοδο».

Άκαρπη και η 3η νύχτα διαβουλεύσεων

Άκαρπη αποδείχτηκε ακόμα μία νύχτα διαβουλεύσεων, με την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να διακόπτει τις εργασίες της περίπου στις 05:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας, «αγγίζοντας» την 4η ημέρα διαβουλεύσεων.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μισή ώρα αργότερα, ενημέρωσε μέσω twitter ότι ολοκληρώθηκε η Ολομέλεια και οι αρχηγοί των κρατών-μελών θα συναντηθούν και πάλι στις 17:00 ώρα Ελλάδος.

Οι μαραθώνιες διαπραγματεύσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης και τον επταετή προϋπολογισμό της ΕΕ συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Οι 27 ηγέτες διαβουλεύονταν όλο το βράδυ για να βρουν κοινό τόπο και να καταλήξουν σε συμφωνία.

Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν και τις εξελίξεις από την εταιρεία Astra Zeneca, για το εμβόλιο του κορονοϊού.

Δείκτες

Ειδικότερα, κατά 0,28% καταγράφει πτώση ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones στις 26.641 μονάδες, κατά 0,16% διολίσθησε ο S&P 500 στις 3.220 μονάδες, ενώ οριακή πτώση 0,02% κατέγραψε ο τεχνολογικός Nasdaq στις 10.501 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider