Επιμένει στα ρεκόρ ο Nasdaq

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιμένει στα ρεκόρ ο Nasdaq
Συνεχίζει με διστακτικές κινήσεις να καταγράφουν άνοδο οι δείκτες της Wall Street την Τετάρτη.

Σε θετικό πρόσημο κινούνται οι δείκτες στη Wall Street την Τετάρτη, κόντρα στην κλιμακούμενη αντιπαράθεση ΗΠΑ - Κίνας, αλλά και στην πανδημία που συνεχίζει να σφυροκοπά τις ΗΠΑ.

Η Κίνα έκανε γνωστό την Τρίτη πως οι ΗΠΑ έδωσαν εντολή να κλείσει το προξενείο της στην πόλη του Χιούστον, ρίχνοντας «λάδι στη φωτιά» των μεταξύ τους σχέσεων.

Το Στέιτ Ντιπαρτμεντ όπως αναφέρουν διεθνή μέσα, ανέφερε πως «προκειμένου να προστατεύσουμε την αμερικανική πνευματική ιδιοκτησία και τις ιδιωτικές πληροφορίες των Αμερικανών».

Παράλληλα η πανδημία του νέου κορονοϊού δεν δείχνει «σημάδια επιβράδυνσης» στην Αμερική, προειδοποίησε σήμερα η διευθύντρια του Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας (PAHO), με τον ιό να κάνει την εμφάνισή του στη Γουιάνα, το Σουρινάμ και τη Γαλλική Γουιάνα, στις βορειοανατολικές ακτές και να καταγράφει απότομη αύξηση στη Βολιβία, στον Ισημερινό, την Κολομβία και το Περού.

Η Καρίσα Ετιέν ανέφερε, επίσης, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης από την έδρα του PAHO στην Ουάσιγκτον ότι ορισμένα κράτη της κεντρικής Αμερικής καταγράφουν την υψηλότερη εβδομαδιαία αύξηση κρουσμάτων, από τότε που ο ιός εμφανίστηκε κι ότι, εξαιτίας του υψηλού φορτίου μολυσματικών και χρόνιων ασθενειών στην Αμερική, τρεις στους 10 ανθρώπους, ήτοι 325 εκατομμύρια, διατρέχουν «αυξημένο κίνδυνο» να παρουσιάσουν επιπλοκές από τη νόσο COVID-19.

Δείκτες

Ειδικότερα, μετά τις 17:05, κατά 0,14% καταγράφει άνοδο ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones στις 26.876 μονάδες, κατά 0,23% ενισχύεται ο S&P 500 στις 3.264 μονάδες, ενώ κέρδη 0,39% καταγράφει ο τεχνολογικός Nasdaq στις 10.721 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider