«Έπιασε» τις 27.000 μονάδες ο Dow κόντρα στην πανδημία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Έπιασε» τις 27.000 μονάδες ο Dow κόντρα στην πανδημία
Σε πράσινο φόντο κινήθηκαν από την έναρξη της συνεδρίασης οι δείκτες της Wall Street.

Ισχυρότερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street λίγο πριν τη λήξη της συνεδρίασης της Τετάρτης, με τους επενδυτες να αφήνουν «στην άκρη» το πλήγμα της πανδημίας στις ΗΠΑ.

Η πανδημία του νέου κορονοϊού δεν δείχνει «σημάδια επιβράδυνσης» στην Αμερική, όπως προειδοποίησε η διευθύντρια του Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας (PAHO), με τον ιό να κάνει την εμφάνισή του στη Γουιάνα, το Σουρινάμ και τη Γαλλική Γουιάνα, στις βορειοανατολικές ακτές και να καταγράφει απότομη αύξηση στη Βολιβία, στον Ισημερινό, την Κολομβία και το Περού.

Η Καρίσα Ετιέν ανέφερε, επίσης, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης από την έδρα του PAHO στην Ουάσιγκτον ότι ορισμένα κράτη της κεντρικής Αμερικής καταγράφουν την υψηλότερη εβδομαδιαία αύξηση κρουσμάτων, από τότε που ο ιός εμφανίστηκε κι ότι, εξαιτίας του υψηλού φορτίου μολυσματικών και χρόνιων ασθενειών στην Αμερική, τρεις στους 10 ανθρώπους, ήτοι 325 εκατομμύρια, διατρέχουν «αυξημένο κίνδυνο» να παρουσιάσουν επιπλοκές από τη νόσο COVID-19.

Παράλληλα στα θέματα των ΗΠΑ ο Λευκός Οίκος δέχεται πιέσεις από ισχυρούς επενδυτές και οικονομολόγους που ζητούν την επέκταση των προγραμμάτων για τα επιδόματα ανεργίας πριν το τέλος του μήνα. Οι επενδυτές αναμένουν κρίσιμες ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες από τον Λευκό Οίκο και αυτό πιθανότατα θα κρίνει και την μετέπειτα πορεία της Wall Street.

Δείκτες

Ειδικότερα, κατά 0,62% κατέγραψε άνοδο ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones στις 27.005 μονάδες, κατά 0,58% ενισχύθηκε ο S&P 500 στις 3.276 μονάδες, ενώ κέρδη 0,24% κατέγραψε ο τεχνολογικός Nasdaq στις 10.706 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider