Χρηματιστήριο: Πάνω από τις 640 μονάδες με «άλμα» των τραπεζών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Πάνω από τις 640 μονάδες με «άλμα» των τραπεζών
Ισχυρό «ράλι» κατέγραψε ο τραπεζικός δείκτης την Τρίτη κλείνοντας στο 5,44% και στις 310 μονάδες. Επόμενη αντίσταση για τον Γενικό Δείκτη οι 650 μονάδες.

«Έσπασε» την αντίσταση των 640 μονάδων ο Γενικός Δείκτης την Τρίτη, με τους αγοραστές να παίρνουν το πάνω χέρι βρίσκοντας στηρίγματα στις τράπεζες που κατέγραψαν ισχυρή άνοδο.

Την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,72% στις 644 μονάδες διατηρώντας καθόλη την διάρκεια της συνεδρίασης το θετικό πρόσημο, κόντρα στο διεθνές ρεύμα. Ο τζίρος αυξήθηκε στα 46,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 34,6 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 387 χιλ. τεμάχια. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε 1,83%, στις 1.534 μονάδες, και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατέγραψε άνοδο 1,10% στις 896 μονάδες.

Ισχυρό «ράλι» κατέγραψε ο τραπεζικός δείκτης κλείνοντας με «άλμα» 5,44% στις 310 μονάδες. Ενδεικτικό είναι πως στο «μάτι» των αγοραστών βρέθηκαν και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες με την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας να κλείνει στο +8,24% της Τράπεζας Πειραιώς στο +7,69% της Eurobank στο +4,97% και της Alpha Βank +2,77%. Αξίζει να επισημάνουμε πως τα επενδυτικά ραντάρ στάφηκαν και προς τον μη τραπεζικό κλάδο με την μετοχή της Aegean να καταγράφει κέρδη της τάξεως του 9,4%, της Φουρλής 6,19%, και της ΔΕΗ στο 3,28%.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διατηρήθηκε κάτω από το 1% και διαμορφώθηκε στο 0,971%, χάρις στις γενναίες παρεμβάσεις της ΕΚΤ.

Παράλληλα σε συνέντευξη του στο insider.gr o Αθανάσιος Βαμβακίδης τόνισε πως αν υποθέσουμε ότι θα υπάρξει ένα ασφαλές εμβόλιο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του επόμενου, θα περιμέναμε μια δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, ενισχύοντας τις ελληνικές μετοχές και το Χρηματιστήριο.

Χθες, Δευτέρα η ΔΕΗ έκανε γνωστή την αναθεώρηση της στρατηγικής της με την εισηγμένη να προσανατολίζεται σε ένα έντονο κοινωνικά και «πράσινο» προφίλ. Με το νέο σήμα της η ΔΕΗ κάνει στροφή στα έξυπνα δίκτυα, στην εξοικονόμηση ενέργειας, στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και στη σταδιακή απομάκρυνσή της από τα ορυκτά καύσιμα και κυρίως από τον λιγνίτη. Το παλιό λογότυπο με τον κύκλο που περικλείει το όνομα ΔΕΗ με τον κόκκινο κεραυνό θα πάψει να χρησιμοποιείται ώστε να μη θυμίζει το «μαύρο» παρελθόν του κάρβουνου, το οποίο αν και βοήθησε στον εξηλεκτρισμό της χώρας πλέον αποτελεί βαρίδι για την επιχείρηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider