Ήπια διόρθωση στο Χρηματιστήριο με το βλέμμα στην Ανατολική Μεσόγειο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπια διόρθωση στο Χρηματιστήριο με το βλέμμα στην Ανατολική Μεσόγειο
Ήπια διόρθωση κατέγραψε το Χρηματιστήριο την Τρίτη. Στο κρίσιμο έυρος των 630-640 μονάδων συνεχίζει να κινείται ο Γενικός Δείκτης εδώ και καιρό.

Έντονη νευρικότητα καταγράφηκε στη σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να παραμένει σε ένα στενό εύρος κίνησης μεταξύ 630 και 640 μονάδων. Οι επενδυτές συνεχίζουν να ανησυχούν για την κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, κάτι που αποτυπώνεται και στο ταμπλό.

Την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες της τάξες του 0,17% στις 636 μονάδες. Ο τζίρος συνεχίζει να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα φτάνοντας την Τρίτη μόλις στα 35,7 εκατ. ευρώ. Ο όγκος έφτασε τα 19,9 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 517 χιλ. τεμάχια.

Παράλληλα ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης κατέγραψε απώλειες 0,20%, στις 1.508 μονάδες, με τους επενδυτές να βρίσκουν στηρίγματα στο δείκτη μεσαία κεφαλαιοποίησης που έκλεισε στο 0,70% και στις 907 μονάδες.

Ακόμη χαμηλότερα από τη Δευτέρα κινήθηκε ο τραπεζικός δείκτης που έκλεισε με απώλειες 0,27% στις 296 μονάδες. Πτώση κατέγραψε η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς κλέινοντας στο -1,38% της Eurobank στο -0,31% και της Alpha Bank στο -0,19%. Αντίθετα με οριακά κέρδη έκλεισε η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στο +0,28%. Στις μη τραπεζικές μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης με κέρδη έκλεισε η Μυτιληναίος στο 2,44% ενώ αντίθετη πορεία ακολούθησε η μετοχή της Motor Oil κλείνοντας στο κόκκινο και στο 3,33%.

Η αγορά έδειξε και σήμερα να ακολουθεί το ρυθμό στην Ανατολική Μεσόγειο. Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis βρίσκεται, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, περί τα 35 ναυτικά μίλια νότια του Καστελλόριζου.

Το σκάφος απέπλευσε, χθες, από το λιμάνι της Αττάλειας ενώ είχε για αρκετές ώρες κλειστό το σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού του. Το σεισμογραφικό συνοδεύουν τουρκικά πολεμικά πλοία

Υπενθυμίζεται ότι με μια προκλητική ανακοίνωση το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ξεκαθαρίζει ότι η Άγκυρα δεν έχει καμία πρόθεση να σταματήσει τις εμπρηστικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο και εγκαλεί την Αθήνα για ισχυρισμούς αβάσιμους και ασυμβίβαστους με το Διεθνές Δίκαιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider