Εντείνονται οι πιέσεις στο Χρηματιστήριο - «Βαρίδι» οι τράπεζες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εντείνονται οι πιέσεις στο Χρηματιστήριο - «Βαρίδι» οι τράπεζες
Πιέσεις καταγράφονται στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, με τις τράπεζες να καταγράφουν νέες απώλειες.

Εντείνονται οι πιέσει στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη με τους επενδυτές να αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες και στο κατά πόσο οι ηγέτες της ΕΕ θα αποφασίσουν να αυστηροποιήσουν το πλαίσιο κατά της Τουρκίας. Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας έστειλε μήνυμα ότι το Oruc Reis θα ξεκινήσει έρευνες στην περιοχή που έχει δεσμευτεί από την τουρκική NAVTEX, δηλαδή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Λίγο μετά τις 13:30 ο Γενικός Δείκτης Τιμών, διαμορφώνεται στις 632,30 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,63%. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 0,79%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 0,12%. Ισχυρές πιέσεις δέχεται ο τραπεζικός δείκτης καταγράφοντας πτώση 1,2%. Η μετοχή της Eurobank καταγράφει πτώση 1,22%, της Alpha Bank 1,28% της Τράπεζας Πειραιώς αμετάβλητη, και της Εθνικής Τράπεζας 0,28%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Lamda Development (+2,19%), της Σαράντης (+1,55%), της Viohlaco (+1,22%) και της Aegean Airlines (+1,00%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ (-0,61%) και των ΕΛΠΕ (-0,42%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Ακίνητης Περιουσίας (+1,89%) και των Πρώτων Υλών (+0,78%), ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Υγείας (-2,45%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-0,52%).

Ανοδικά κινούνται 35 μετοχές, 20 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Minerva +5,98% και Ταζιρακιάν +5,31%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Μύλοι Λούλη -5,30% και Prodea -5,06%,.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider