Γεωπολιτικός κίνδυνος και κορονοϊός «γκρεμίζουν» το Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωπολιτικός κίνδυνος και κορονοϊός «γκρεμίζουν» το Χρηματιστήριο
Κάτω από τις 620 μονάδες η εγχώρια αγορά, με απώλειες άνω του 2%. Βιώνει έντονα τους κραδασμούς από τη συνεχιζόμενη ελληνοτουρκική ένταση, ενώ αισθάνεται και το βάρος της πτώσης των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Ισχυρές απώλειες καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με την αγορά να «εγκλωβίζεται» μέσα σε ένα εκρηκτικό κοκτέιλ αρνητικών ειδήσεων.

Η εγχώρια αγορά βιώνει έντονα τους κραδασμούς από τη συνεχιζόμενη ελληνοτουρκική ένταση, ενώ αισθάνεται και το βάρος της πτώσης των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. «Μουδιασμένοι» οι επενδυτές βλέπουν αφενός να απομακρύνεται το ενδεχόμενο για ένα νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας στις ΗΠΑ και αφετέρου τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε πολλές περιοχές της Ευρώπης.

Ειδικότερα, λίγα λεπτά πριν τις 16:00, ο Γενικός Δείκτης, έχοντας χάσει τα επίπεδα των 620 μονάδων, υποχωρεί στις 619,14 μονάδες και καταγράφει πτώση 2,13%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 32,58 εκατ. ευρώ.

Η εικόνα στο ταμπλό

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,55%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,91%.

Πτωτικά κινούνται όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Aerean Airlines (-3,97%), της Viohalco (-3,89%), της Ελλάκτωρ (-3,09%) και της Fourlis (-3,08%).

Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημειώνει μόνο ο δείκτης της Τεχνολογίας (+0,09%) , ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (-3,21%) και του Εμπορίου (-2,16%).

Ανοδικά κινούνται 14 μετοχές, 51 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Γενική Εμπορίου +7,64% και Κυριακούλης +3,13%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ιντερτέκ -9,68% και Καραμολέγκος -5,95%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider