Βαριές απώλειες 2,14% στο Χρηματιστήριο - Ορατές οι 610 μονάδες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βαριές απώλειες 2,14% στο Χρηματιστήριο - Ορατές οι 610 μονάδες
Βαριές απώλειες στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη με υψηλό τζίρο. Ορατός ο κίνδυνος ο Γενικός Δείκτης να κινηθεί ακόμη χαμηλότερα. «Βαρίδι» οι τράπεζες.

Βαθύ κόκκινο επικράτησε στο Χρηματιστήριο Αθηνών στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με τους πωλητές να διατηρούν το πάνω χέρι, εξαιτίας της γεωπολιτικής έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο Γενικός Δείκτης έχασε τις 620 μονάδες, ενώ ορατός είναι ο κίνδυνος η αγορά να κινηθεί ακόμα χαμηλότερα στις 610 μονάδες, όσο δεν υπάρχει αποκλιμάκωση της έντασης.

Η εγχώρια αγορά βιώνει έντονα τους κραδασμούς από τη συνεχιζόμενη ελληνοτουρκική ένταση, ενώ αισθάνεται και το βάρος της πτώσης των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. «Μουδιασμένοι» οι επενδυτές βλέπουν αφενός να απομακρύνεται το ενδεχόμενο για ένα νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας στις ΗΠΑ και αφετέρου τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε πολλές περιοχές της Ευρώπης.

Την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε «βουτιά» 2,14% στις 619 μονάδες, διατηρώντας καθ'ολη τη συνεδρίαση το αρνητικό πρόσημο. Ο τζίρος έφτασε σε υψηλότερα επίπεδα και πιο συγκεκριμένα στα 52 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 2,31%, στις 1.462 μονάδες, ενώ στο μικρότερη ήταν η «ζημιά» στον δείκτη μεσαία κεφαλαιοποίησης που έκλεισε στο -0,92% και στις 898,96 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης συνέχισε και την Πέπτμπη να κταγράφει βαριές απώλειες κλείνοντας στο -3,18% και στις 280 μονάδες. Έτσι απομακρύνεται ακόμη περισσότερο από τις 300 μονάδες που αποτελούν ορόσημο. Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψε η μετοχή της Eurobank στο 4,78% με την Alpha Bank να ακολουθεί στο -2,76%, την Εθνική Τράπεζα στο -2,53% και την Τράπεζα Πειραιώς στο -1,08%.

Ισχυρές πιέσεις σημειώθηκαν στις μη τραπεζικές μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησηςμετοχές με τον Ελλάκτωρα να καταγράφει απώλειες 5,5%, τον Μυτιληναίος 4,44%, και τη ΔΕΗ 3,54%.

Τα βλέμματα στη Σύνοδο Κορυφής - Απομακρύνονται οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Για συνεχόμενες προκλήσεις κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις ενέργειές της στην ανατολική Μεσόγειο κατηγορούν την Τουρκία, η Γαλλία και η Γερμανία δίνοντας «προθεσμία» μιας εβδομάδας για να ξεκαθαρίσει τις θέσεις της

«Είναι ξεκάθαρο σε εμάς ότι η Τουρκία προβαίνει διαρκώς σε προκλητικές ενέργειες οι οποίες είναι απαράδεκτες», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τους ομολόγους του της Γερμανίας και της Πολωνίας.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η μπάλα βρίσκεται στην περιοχή της Άγκυρας, αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να αλλάξει την ισορροπία ισχύος, αν η Τουρκία δεν επιστρέψει στον διάλογο.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας δήλωσε πως η απόφαση της Τουρκίας να στείλει ένα ερευνητικό σκάφος της και πάλι στη Μεσόγειο είναι «απαράδεκτη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider