Με κέρδη έκλεισε η Wall Street τη Δευτέρα, καθώς τα θετικά νέα από το μέτωπο των εμβολίων δημιούργησαν ισχυρά πατήματα στους αγοραστές να κινηθούν υψηλότερα. Ενδεικτικό είναι πως ο S&P 500 «έσπασε» νέο ρεκόρ φτάνοντας πάνω από τις 3.620 μονάδες.

Ώθηση στις αγορές έδωσε η προσθήκη ενός ακόμη εμβολίου στο συνολικό «οπλοστάσιο» για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς μετά το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech που ξεπερνά το 90% σε αποτελεσματικότητα, ήρθε και η Moderna να ανακοινώσει πως η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της αγγίζει το 94,5%.

Παράλληλα το εμβόλιο από την Moderna δείχνει να έχει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα για τη φύλαξη του σε οικιακά ψυγεία μέχρι 30 ημέρες, ενώ σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι και 12 ώρες. Αυτό σημαίνει πως είναι πιο «σταθερό» και λιγότερο πιθανό να επηρεαστεί η αποτελεσματικότητα του κατά τη μεταφορά, σε σύγκριση με το αντίστοιχο υποψήφιο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με την ανάλυση 95 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19 μεταξύ των 30.000 συμμετεχόντων στην δοκιμή, οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι τα 90 αφορούσαν ανθρώπους που είχαν λάβει εικονικό φάρμακο (placebo), έναντι μόλις 5 ανθρώπους που είχαν λάβει τις δύο δόσεις του εμβολίου της Moderna.

Δείκτες

O Dow Jones σημείωσε άνοδο 1,62% στις 29.953 μονάδες, ο Nasdsaq σημείωσε κέρδη 0,80% στις 11.924 μονάδες, με τον S&P 500 να καταγράφει κέρδη 1,17% στις 3.627 μονάδες.