Απώλειες για τον Dow Jones με το βλέμμα στις 30.000 μονάδες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες για τον Dow Jones με το βλέμμα στις 30.000 μονάδες
Κατάφερε να μειώσει τις απώλειες η Wall Street την Τρίτη.

Με απώλειες έκλεισε η Wall Street, μετά την άνοδο της Δευτέρας, καθώς τα τελευταία δεδομένα από την αμερικανική οικονομία δεν φανέρωσαν σημάδια έντονης ανάκαμψης.

Συγκεκριμένα, οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν οριακή άνοδο τον Οκτώβριο 0,3%, με τον ρυθμό αυτό να επιβραδύνει σημαντικά εξαιτίας του νέου κύματος πανδημίας. Παράλληλα, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά 1,1% τον ίδιο μήνα.

Στο κομμάτι της αγοράς, «γκάζι» για τον S&P 500 πατάει η μετοχή της Tesla, καθώς όπως ανακοινώθηκε, η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας θα είναι η επόμενη προσθήκη στον δείκτη βαρόμετρο της Wall Street, S&P 500, τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου.

Οι επενδυτές υποδέχονται με ενθουσιασμό τις ανακοινώσεις, με τη μετοχή της Tesla να καταγράφει άλμα άνω του 9,25% στη συνεδρίαση της Wall Street.

Να σημειωθεί εδώ ότι η εταιρεία του Έλον Μασκ προσπαθούσε εδώ και καιρό να επιτύχει την εισαγωγή της στον αμερικανικό χρηματιστηριακό δείκτη.

Πρόκειται άλλωστε για μια διαδικασία η οποία απαιτεί μια σειρά από ποσοτικά και ποιοτικά επίπεδα.

Με κεφαλαιοποίηση άνω των 380 δισ. δολαρίων, η Tesla θα γίνει η μεγαλύτερη εταιρεία που θα έχει ποτέ εισαχθεί στον S&P 500, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει επεξεργαστεί η εταιρεία Baird.

Αυτή τη στιγμή ο S&P 500 διαθέτει συνολικά assets που ξεπερνούν τα 11,2 τρισ. δολάρια.

Δείκτες

O Dow Jones σημείωσε πτώση 0,56% στις 29.783 μονάδες, ο Nasdsaq κατέγραψε απώλειες 0,21% στις 11.899 μονάδες, με τον S&P 500 να διολισθαίνει 0,48% στις 3.609 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider