Wall Street: Κάνει «παύση» από το ξέφρενο ράλι - Άλμα για τη μετοχή της Alphabet

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Κάνει «παύση» από το ξέφρενο ράλι - Άλμα για τη μετοχή της Alphabet

Μεικτά πρόσημα σημειώνουν οι δείκτες της Wall Street, με τον S&P 500 να κινείται σταθεροποιητικά μετά το ισχυρό διήμερο ράλι, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα εύρωστα κέρδη ορισμένων από τα μεγαλύτερα ονόματα της τεχνολογίας.

Δείκτες

Αναλυτικότερα, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει μικρή άνοδο 0,15% ή 5,70 μονάδων στις 3.831 μονάδες. Ο Dow Jones εμφανίζει μικρή πτώση 0,17% ή 53 μονάδων στις 30.633 μονάδες. Ο Nasdaq κερδίζει 0,29% ή 38 μονάδες στις 13.650 μονάδες.

Στο ταμπλό ξεχωρίζουν οι τεχνολογικές εταιρείες, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να στρέφεται, από την GameStop και την AMC, στα οικονομικά μεγέθη που ανακοινώνουν οι επιχειρήσεις αλλά και στα στοιχεία από το μέτωπο της οικονομίας.

Η μητρική της Google, Alphabet, καταγράφει κέρδη περίπου 8% στον απόηχο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τριμήνου, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός εμφάνισε «άλμα» 23% στα έσοδα και κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις με ώθηση από τη διαφημιστική δραστηριότητα της Google.

Η Amazon, το «τιμόνι» της οποίας θα περάσει από τον Jeff Bezos στον σημερινό επικεφαλής του τομέα cloud computing, ανακοίνωσε σχεδόν διπλάσια των αναμενόμενων κέρδη αλλά και τα μεγαλύτερα έσοδα όλων των εποχών που ξεπέρασαν για πρώτη φορά το επίπεδο των 100 δισ. δολαρίων.

Η Wall Street εξήλθε μόλις από ένα back to back ράλι, καθώς η αγοραστική φρενίτιδα που πυροδοτήθηκε μέσα από το Reddit καταλάγιασε, αποκαθιστώντας την επενδυτική εμπιστοσύνη στην ευρύτερη αγορά.

Στα μάκρο της ημέρας, ο αμερικανικός ιδιωτικός τομέας πρόσθεσε θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο μετά την μείωση τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης της ADP για την απασχόληση που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.

Οι καταστάσεις μισθοδοσίας αυξήθηκαν κατά 174.000 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο, μετά το αναθεωρημένο μέγεθος του Δεκεμβρίου που έδειξε πτώση κατά 73.000 θέσεις από τον αρχικό υπολογισμό μιας μείωσης της τάξης των 123.000. Οι οικονομολόγοι που ερωτήθηκαν από την Wall Street Journal προέβλεπαν μια αύξηση 48.000 ιδιωτικών θέσεων εργασίας τον Ιανουάριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider