Ευρωαγορές: Οριακά κέρδη στο φίνις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Οριακά κέρδη στο φίνις
Οριακή άνοδο πέτυχαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τα έντονα σκαμπανεβάσματα.

Οριακή άνοδο πέτυχαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τα έντονα σκαμπανεβάσματα, παίρνοντας «θάρρος» από την ανανέωση της εμπιστοσύνης στις δυνατότητες της αμερικανικής οικονομίας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,02%, στις 496 μονάδες αφού πέρασε το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών στο κόκκινο. Μικτή η εικόνα σε επίπεδο κλάδων, με τις εταιρείες μιντια και χημικών στο -0,6% και τις εταιρείες του ταξιδιωτικού κλάδου στο +1,28%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε 0,29%, στις 17.666 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε 0,26%, στις 7.247 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 με -0,27% έκλεισε στις 8.144 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 κατέγραψε πτώση 0,39% στις 10.558 μονάδες, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB έχασε 0,28%, στις 31.741 μονάδες.

Οι ανά τον κόσμο αγορές καταγράφουν περιορισμένες μεταβολές μετά την κατρακύλα που σημειώθηκε στην αρχή της εβδομάδας. Στην Wall Street, οι μετοχές κινήθηκαν ανοδικά μετά την ανακοίνωση του αριθμού των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ που ήταν χαμηλότερος του αναμενόμενου.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, αύξηση των καθαρών κερδών της κατά 7,5% σημείωσε η Allianz στο δεύτερο τρίμηνο, πετυχαίνοντας επιδόσεις καλύτερες των προβλέψεων, ενώ δήλωσε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη του στόχου της για το 2024, ήτοι: λειτουργικά κέρδη μεταξύ 13,8 δισ. ευρώ και 15,8 δισ. ευρώ.

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν τα λειτουργικά κέρδη της Siemens για το τρίτο τρίμηνο του έτους έως το τέλος Ιουνίου, καθώς αυξήθηκαν κατά 11% στα 3 δισ. ευρώ (3,3 δισ. δολάρια) σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο πριν από ένα χρόνο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Αυξημένη κερδοφορία εμφάνισε στο β' τρίμηνο η Deutsche Telekom, η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, με ώθηση από την ισχυρή συνδρομητική βάση στις ΗΠΑ και την ανθεκτικότητα στη «γενέτειρα» Γερμανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Allianz: Αύξηση 7,5% στα καθαρά κέρδη το β' τρίμηνο - Στα 2,51 δισ. ευρώ

Goldman Sachs: Το sell off της Wall Street δεν οδηγεί ούτε σε ύφεση ούτε τη Fed σε πιο «επιθετικές» κινήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider