Χρυσός: Σημαντικά κέρδη και υψηλό τριμήνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Σημαντικά κέρδη και υψηλό τριμήνου
Σημαντικά κέρδη κατέγραψε στο ξεκίνημα της εβδομάδας ο χρυσός, με το πολύτιμο μέταλλο να «σκαρφαλώνει» στα υψηλότερα επίπεδα τριμήνου.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψε στο ξεκίνημα της εβδομάδας ο χρυσός, με το πολύτιμο μέταλλο να «σκαρφαλώνει» στα υψηλότερα επίπεδα τριμήνου, ενισχυμένου από το αδύναμο δολάριο και την κάμψη στην αγορά μετοχών. Βοήθεια στην άνοδο της τιμής επίσης παρείχε κι ο αντιπρόεδρος της Fed Ρίτσαρντ Κλαρίντα, ο οποίος δήλωσε πως η οικονομία των ΗΠΑ δεν έχει φτάσει ακόμα στο σημείο όπου η τράπεζα θα ξεκινήσει σταδιακά να αποσύρει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

«Οι επενδυτές στο χρυσό θα νοιώθουν ενθαρρυμένοι από το γεγονός ότι ο χρυσός αρχίζει να ανακάμπτει μετά από ένα ταραχώδες α’ τρίμηνο, αλλά η αυτοπεποίθηση ακόμα είναι εύθραυστη – το βλέπεις αυτό όταν προσεγγίζει σε σημαντικά τεχνικά επίπεδα ότι κινείται διστακτικά», δήλωσε ο Ρος Νόρμαν της Metals Daily στο Marketwatch. “Εν συντομία, το μομέντουμ είναι θετικό αλλά η αποφασιστικότητα είναι ισχνή».

Την Δευτέρα, ο χρυσός στα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου, έκλεισε στα +29,50 δολάρια ή 1,6%, και στα 1.867,60 δολάρια η ουγγιά, το πιο υψηλό επίπεδο από τις 7 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το FactSet.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider