Wall Street: Η «βουτιά» της Tesla έβαλε φρένο στο ανοδικό σερί της αγοράς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Η «βουτιά» της Tesla έβαλε φρένο στο ανοδικό σερί της αγοράς
Απώλειες άνω του 10% για Tesla και PayPal, ενώ ο πληθωρισμός «παραμονεύει».

Με αρνητικά πρόσημα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Τρίτης στην αμερικανική αγορά, καθώς τόσο η κατοχύρωση των κερδών από τις προηγούμενες ημέρες όσο και η ανησυχία από την αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ έφερε απώλειες και για τους τρεις δείκτες.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 36.319 μονάδες, με απώλειες 112 μονάδων ή 0,31%, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 τερμάτισε το ανοδικό σερί των οκτώ συνεδριάσεων και έκλεισε στις 4.685 μονάδες, με πτώση 0,35%.

Τέλος, απώλειες 0,6% σημείωσε και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, που ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 15.886 μονάδες.

Στο ταμπλό, ισχυρότατες απώλειες που άγγιξαν το 12% κατέγραψε η μετοχή της Tesla, μετά την «δημοσκόπηση» του Έλον Μασκ στο Twitter, αναφορικά με το εάν θα έπρεπε να πουλήσει το 10% των μετοχών της εταιρείας που έχει στην κατοχή του ώστε να αποδείξει ότι δεν κρύβεται πίσω από την Τesla για να φοροδιαφεύγει.

Παρόμοια εικόνα και για την μετοχή της PayPal, η οποία σημείωσε πτώση της τάξης του 10,5%, καθώς οι απογοητευτικές προβλέψεις της εταιρείας διαδικτυακών πληρωμών για το οικονομικό έτος χρήσης 2022 οδηγούν στην χειρότερη ημέρα της Paypal στην αγορά από τον Μάρτιο του 2020.

Στον αντίποδα, κέρδη 2,7% κατέγραψε ο τίτλος της General Electric, αφού ο βιομηχανικός όμιλος ανακοίνωσε σχέδια διάσπασης σε τρεις εισηγμένες εταιρείες.

Υπενθυμίζεται πως οι τρεις δείκτες της Wall Street ολοκλήρωσαν την Δευτέρα με τριπλό ρεκόρ, λαμβάνοντας σημαντική ώθηση από τα αποτελέσματα των εισηγμένων εταιρειών που ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδας και αποδείχθηκαν καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών σε ποσοστό 81%, με τον S&P 500 να ενισχύεται κατά 24% μέσα στο τρέχον έτος.

Μάκρο

Οριακή άνοδο κατέγραψαν οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ για τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα, σε μηνιαίο επίπεδο ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 0,6% έναντι αύξησης 0,5% τον Σεπτέμβριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση κατά 0,6%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider