Wall Street: Υπέκυψε στις νέες πιέσεις παρά τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Υπέκυψε στις νέες πιέσεις παρά τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα
Η επιφυλακτικότητα που προκαλεί η αύξηση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων συνέχισε να κάνει αισθητή την παρουσία της στο ταμπλό.

Νέες απώλειες διαδέχθηκαν το sell-off της Τρίτης στην αμερικανική αγορά, καθώς παρά τις ισχυρές επιδόσεις των εισηγμένων κατά το δ' τρίμηνο, η επιφυλακτικότητα που προκαλεί η αύξηση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων συνέχισε να κάνει αισθητή την παρουσία της στο ταμπλό.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, παρά τα αρχικά σημάδια αντίδρασης, υποχώρησε κατά 339 μονάδες ή 0,96% στις 35.028 μονάδες, κλείνοντας με απώλειες για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Παρόμοια εικόνα και για τον διευρυμένο δείκτη S&P 500, ο οποίος ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 4.532 μονάδες με πτώση 0,97%, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq διαμορφώθηκε στις 14.340 μονάδες, με απώλειες της τάξης του 1,15%. Πλέον, ο δείκτης των τεχνολογικών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης έχει χάσει πάνω από 10% από τα ιστορικά υψηλά του περασμένου Νοεμβρίου.

Παράλληλα άνοδο άνω του 5% στις 23,82 μονάδες κατέγραψε ο δείκτης VIX -που μετρά την μεταβλητότητα της αγοράς-, ακόμα ένα ενδεικτικό στοιχείο των έντονων διακυμάνσεων που χαρακτήρισαν την σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Σημειώνεται πως την Τρίτη, ο Dow Jones έχασε πάνω από 500 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε κατά 1,8%, με τον Nasdaq να σημειώνει ισχυρή πτώση απώλειες 2,6%, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών.

To αμερικανικό 10ετές διαμορφώθηκε στα επίπεδα του 1,835%, σημειώνοντας μικρή μείωση από το 1,9% της Τρίτης, ενώ η απόδοση του 2ετούς ομολόγου, η διαμορφώθηκε στο 1,01%, ενώ νωρίτερα είχε φτάσει μέχρι και στο 1,055%, το υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2020.

Στο ταμπλό, κέρδη της τάξης του 1,8% κατέγραψε ο τίτλος του τραπεζικού κολοσσού Morgan Stanley μετά τις ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ άνοδο 0,4% σημείωσε η μετοχή της Bank of America, η οποία επίσης υπερέβη τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ισχυρά κέρδη και για την μετοχή της Procter & Gamble που ενισχύθηκε κατά 3,4% στον απόηχο των καλύτερων των εκτιμήσεων κερδών της στο δ' τρίμηνο του 2021, ενώ κέρδη της τάξης του 1% κατέγραψε και ο τίτλος της UnitedHealth.

Στον αντίποδα, σημαντικές απώλειες που ξεπέρασαν το 5% κατέγραψε η μετοχή της Sony, μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς της Activision Blizzard από την ανταγωνίστρια Microsoft, συνεχίζοντας το πτωτικό σερί που ξεκίνησε χθες με απώλειες άνω του 7%, με τον τεχνολογικό κολοσσό να έχει χάσει περισσότερα από 20 δισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση το τελευταίο 48ωρο.

Τέλος, με πτώση ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση οι τίτλοι των κατασκευαστικών KB Home, Lennar και D.R. Horton, οι οποίες υποχώρησαν κατά 3,9%, 4,4% και 3,3% αντίστοιχα.

Μάκρο

Ανοδικά κινήθηκε η αγορά ακινήτων στις ΗΠΑ για τον Δεκέμβριο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας.

Ειδικότερα, οι ενάρξεις νέων κατοικιών ενισχύθηκαν σε μηνιαίο επίπεδο κατά 1,4% έναντι μηνιαίας ανόδου που είχαν καταγράψει τον Νοέμβριο, με τον αριθμό των ενάρξεων να διαμορφώνεται σε 1,70 εκατ. έναντι 1,67 εκατ. ενάρξεων τον Νοέμβριο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν τον αριθμό ενάρξεων σε 1,65 εκατ.

Ακόμα, οι οικοδομικές άδειες στις ΗΠΑ για τον Δεκέμβριο του 2021 αυξήθηκαν 9,1% σε μηνιαίο επίπεδο, έναντι ανόδου 3,9% που είχαν σημειώσει τον Νοέμβριο. Ο αριθμός των αδειών διαμορφώθηκε σε 1,87 εκατ. έναντι 1,71 εκατ. αδειών τον Νοέμβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 1,70 εκατ. άδειες.

Εταιρικά νέα

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην σημερινή συνεδρίαση παραμένουν τα εταιρικά αποτελέσματα των κολοσσών της αμερικανικής οικονομίας, με τις τράπεζες να βρίσκονται για μία ακόμη μέρα στην πρώτη γραμμή, καθώς Bank of America και Morgan Stanley ανακοίνωσαν σήμερα τις επιδόσεις τους κατά το δ' τρίμηνο του 2021.

Συγκεκριμένα, η Morgan Stanley ανακοίνωσε πως τα κέρδη της στο δ' τρίμηνο ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, ενώ τα έσοδά της κινήθηκαν κάτω από τις προβλέψεις της αγοράς

Αναλυτικότερα, τα συνολικά έσοδα διαμορφώθηκαν σε 14,52 δισ. δολάρια έναντι 13,6 δισ. δολαρίων στο δ' τρίμηνο του 2020 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν έσοδα στα 14,56 δισ. δολάρια. Τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας ανήλθαν σε 2,01 δολάρια έναντι 1,81 δολαρίων ανά μετοχή στο αντίστοιχο περσινό διάστημα ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη στα 1,94 δολάρια ανά μετοχή.

Από την πλευρά της, η Bank of America ανέφερε μικρή άνοδο των κερδών της στο δ' τρίμηνο, με τα έσοδα της αμερικανικής τράπεζας να κινούνται λίγο πιο κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, τα έσοδα της τράπεζας διαμορφώθηκαν σε 22,17 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv για έσοδα στα 22,2 δισ. δολάρια. Τα κέρδη ανά μετοχή της Bank of America ανήλθαν σε 82 σεντ έναντι 59 σεντ στο δ' τρίμηνο του 2020 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα στα 76 σεντ ανά μετοχή.

Τέλος, κέρδη άνω 4 δισ. δολαρίων κατέγραψε η Procter & Gamble για το δ' τρίμηνο του 2021, με τη διοίκηση του αμερικανικού κολοσσού του λιανεμπορίου να αναμένει επιπτώσεις από την αύξηση του πληθωρισμού στα αποτελέσματα της για το 2022.

Συγκεκριμένα, τα έσοδα από πωλήσεις της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 20,95 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 6% σε σχέση με το δ' τρίμηνο του 2020 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv ανέμεναν έσοδα στα δισ. δολάρια. Τα κέρδη της P&G έφτασαν τα 4,22 δισ. δολάρια ή 1,66 δολάρια ανά μετοχή, έναντι κερδών 3,85 δισ. δολαρίων ή 1,47 δολάρια ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη στα 1,65 δολάρια ανά μετοχή

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider