Wall Street: Συνεχίστηκε το αρνητικό σερί για τρίτη ημέρα - Εξανεμίστηκαν τα ενδοσυνεδριακά κέρδη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Συνεχίστηκε το αρνητικό σερί για τρίτη ημέρα - Εξανεμίστηκαν τα ενδοσυνεδριακά κέρδη
Το αρνητικό κλίμα των προηγούμενων ημερών πυροδοτήθηκε εν πολλοίς από την εκτόξευση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων σε υψηλά δύο ετών.

Εξανεμίστηκαν τα κέρδη κατά την διάρκεια της συνεδρίαση της Πέμπτης στην αμερικανική αγορά, με τον Dow Jones να έχει φτάσει να κερδίζει πλέον των 400 μονάδων, πριν ξεκινήσει η καθοδική πορεία την τελευταία ώρα της διαπραγμάτευσης και κλείσει με απώλειες άνω των 300 μονάδων. Αυτή είναι και η τρίτη συνεχής ημέρα απωλειών, με τους επενδυτές να μην καταφέρνουν να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα των προηγούμενων ημερών, το οποίο πυροδοτήθηκε εν πολλοίς από την εκτόξευση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων σε υψηλά δύο ετών.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση 0,89% και διαμορφώνεται στις 34.715 μονάδες, ο ευρύς δείκτης S&P 500, υποχώρησε κατά 1,13% στις 4.481 μονάδες, ενώ και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, έχασε 1,30% στις 14.154 μονάδες.

Στο μέτωπο των κρατικών ομολόγων, συνεχίζεται και σήμερα η μικρή αποκλιμάκωση των αποδόσεων που ξεκίνησε κατά την χθεσινή ημέρα, με την απόδοση του δεκαετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ να διαμορφώνεται στα επίπεδα του 1,84%, ενώ η απόδοση του διετούς υποχωρεί ελαφρά στο 1,04%.

Υπενθυμίζεται πως τo 10ετές την Τρίτη άγγιξε το 1,9%, ενώ η απόδοση του 2ετούς ομολόγου είχε σκαρφαλώσει μέχρι και στο 1,055%, το υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2020.

Μάκρο

Σημαντική αύξηση κατέγραψαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, επαναφέροντας τις ανησυχίες για την πορεία ανάκαμψης της απασχόλησης στη χώρα.

Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις έφτασαν τις 286.000 έναντι 230.000 την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 250.000 αιτήσεις.

Οι διαρκείς αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ανήλθαν σε 13,63 εκατ. έναντι 1,55 εκατ. αιτήσεων ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 1,58 εκατ. αιτήσεις.

Την ίδια στιγμή, μείωση της τάξης του 4,6% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2020 κατέγραψαν οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Ένωση Μεσιτών (NAR), ενώ σε ετήσια βάση η μείωση ανήλθε στο 7,1%.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία, οι συνολικές πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών για το σύνολο του 2021 κατέγραψαν αύξηση 8,5% σε σχέση με το 2020 και διαμορφώθηκαν στα 6,12 εκατ., λαμβάνοντας ισχυρή ώθηση από τις νεότερες ηλικιακά ομάδες του πληθυσμού.

Εταιρικά νέα

Μικρότερες των εκτιμήσεων των αναλυτών ήταν οι ζημιές που κατέγραψε η αεροπορική εταιρεία United Airlines στο δ' τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα την Τετάρτη.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει το Reuters, ο κολοσσός στον κλάδο των αερομεταφορών ανέφερε έσοδα 8,19 δισ. δολαρίων κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους, έναντι εσόδων 3,4 δισ. δολαρίων κατά το δ' τρίμηνο του 2020, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα της τάξης των 7,97 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα, η United Airlines κατέγραψε ζημιές 1,6 δολαρίων/μετοχή, την στιγμή που οι οικονομολόγοι σε έρευνα της Refinitiv ανέμεναν να διαμορφωθούν στα επίπεδα των 2,11 δολαρίων, ενώ στο δ' τρίμηνο του 2020 η εταιρεία είχε αναφέρει ζημιές 7 δολαρίων/μετοχή.

Από την πλευρά της, η American Airlines ανακοίνωσε την Πέμπτη μικρότερη ζημιά για το τέταρτο τρίμηνο, ενισχυμένη από την έντονη ταξιδιωτική ζήτηση κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Σε προσαρμοσμένη βάση, η American ανέφερε απώλεια 1,42 δολαρίων ανά μετοχή για το τρίμηνο έως τον Δεκέμβριο, σε σύγκριση με απώλεια 3,86 δολαρίων ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της Refinitiv, ανέμεναν τριμηνιαία απώλεια 1,48 δολαρίων ανά μετοχή.

Τα έσοδά της στο τρέχον τρίμηνο εκτιμάται ότι θα μειωθούν κατά 20% έως 22% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2019 λόγω της επίδρασης της μετάλλαξης Όμικρον στη ζήτηση κατά τους δύο πρώτους μήνες του τριμήνου.

Το Netflix ανακοίνωσε αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο μετά το καμπανάκι στη Wall Street, εμφανίζοντας βελτιωμένα κέρδη. Αναλυτικά, στα κέρδη ανά μετοχή παρουσίασε 1,33 δολάρια έναντι 82 σεντς που αναμένονταν από την Refinitiv. Στα έσοδα παρουσίασε 7,71 δισ. δολάρια, όσα δηλαδή αναμένονταν. Ωστόσο, τα 8,28 εκατομμύρια παγκόσμιους συνδρομητές που πρόσθεσε η εταιρεία το τέταρτο τρίμηνο δεν έδειξαν να «πείθουν» με την μετοχή να χάνει 11% μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Εμπορεύματα

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού «έκλεισαν» με ελαφρές απώλειες την Πέμπτη, μια μέρα μετά την καταγραφή της μεγαλύτερης ανόδου από τον Δεκέμβριο και του υψηλότερου διακανονισμού των τελευταίων δύο μηνών. Την Πέμπτη, ο χρυσός στα συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου υποχώρησε 60 σεντς, ή λιγότερο από 0,1%, για να διαμορφωθεί στα 1.842,60 δολάρια η ουγγιά, μετά από άνοδο 1,7% μια μέρα πριν. Εν τω μεταξύ, το ασήμι παράδοσης Μαρτίου, διατήρησε τα περισσότερα από τα κέρδη του την Πέμπτη για να ανέλθει 48 σεντς, ή 2%, στα 24,716 δολάρια η ουγγιά, που είναι και η υψηλότερη τιμή από τις 19 Νοεμβρίου, ακολουθώντας σχεδόν 3,2% κέρδος την Τετάρτη.

Οι τιμές στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου κατέγραψαν μέτρια πτώση την Πέμπτη, υποχωρώντας από τα υψηλότερα επίπεδά τους από το 2014, μετά από μια απροσδόκητη εβδομαδιαία άνοδο των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, με τους γεωπολιτικούς κινδύνους για τις παγκόσμιες προμήθειες συνέβαλαν στον περιορισμό των απωλειών τιμών. Η τιμή στο συμβόλαιο του Φεβρουαρίου για το αργό πετρέλαιο υποχώρησε 6 σεντς, ή σχεδόν 0,1%, για να «κλείσει» στα 86,90 δολάρια το βαρέλι. Το Brent παράδοσης Μαρτίου έχασε 6 σεντς ή σχεδόν 0,1%, για να διαμορφωθεί στα 88,38 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ελαφριά πτώση μετά το ράλι ο χρυσός - Κράτησε τα κέρδη το ασήμι

Πετρέλαιο: Μέτρια πτώση στην τιμή λόγω αυξημένων αποθεμάτων

Netflix: «Βουτιά» 11% μετά από τα αποτελέσματα - Δεν ικανοποίησε ο ρυθμός ανάπτυξης νέων συνδρομητών

gazzetta
gazzetta reader insider insider