Wall Street: «Άλμα» 300 μονάδων για τις τεχνολογικές μετοχές του Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: «Άλμα» 300 μονάδων για τις τεχνολογικές μετοχές του Nasdaq
Σε θετικό έδαφος και οι τρεις βασικοί δείκτες και ενίσχυση για τις τεχνολογικές μετοχές στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Τελευταία ενημέρωση 19:09

Σε θετικό έδαφος κινείται η Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας και τελευταία του Ιανουαρίου, σε ένα μήνα που χαρακτηρίστηκε από τον αντίκτυπο των αποφάσεων της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) στην πορεία του αμερικανικού χρηματιστήριου. Την αρχική νευρικότητα διαδέχτηκαν κέρδη με «οδηγό» τον τεχνολογικό τομέα.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κερδίζει 0,32% ή 124 μονάδες στις 34.849 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται 1,10% ή 47 μονάδες στις 4.478 μονάδες.

Ο Nasdaq κερδίζει 2,42% ή 332 μονάδες στις 14.098 μονάδες.

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα και τις ανακοινώσεις της Fed, οι επενδυτές αναμένουν να δουν τις κινήσεις της τράπεζας στο μέτωπο των επιτοκίων, με τον επικεφαλής της, Τζερόμ Πάουελ, να έχει «δείξει» σε μια πρώτη αύξηση από τον ερχόμενο Μάρτιο. Από την πλευρά της, η BlackRock τονίζει ότι η Fed θα πρέπει να είναι προσεχτική με την άρση των υποστηρικτικών πολιτικών της εντός του 2022.

Σημειώνεται πως μέσα στην εβδομάδα, τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η Google, η Amazon και η Meta ανακοινώνουν τα αποτελέσματα τους για το δ' τρίμηνο του 2021, ακολουθώντας τις ανακοινώσεις της Apple και της Microsoft την περασμένη εβδομάδα.

Εξάλλου, με ενδιαφέρον καταγράφονται και οι επιπτώσεις των γεωπολιτικών εξελίξεων στην παγκόσμια οικονομία, με την ένταση στην Ανατολική Ευρώπη μεταξύ των χωρών της Δύσης και της Ρωσίας να κλιμακώνεται λόγω της κρίσης στα ουκρανικά σύνορα.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Το hedge fund Elliott Management και η επενδυτική Vista Equity ανακοίνωσε τη συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας παραγωγής softeware Citrix Systems έναντι 16,5 δισ. δολαρίων.

Η συμφωνία ορίζει τιμή ανά μετοχή της Citrix στα 104 δολάρια, premium της αξίας της μετοχής της Citrix 24,3% σε σχέση με το κλείσιμο της συνεδρίασης της 20ης Ιανουαρίου στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider