Ράλι στην Wall Street με την τεχνολογία να οδηγεί την «κούρσα»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ράλι στην Wall Street με την τεχνολογία να οδηγεί την «κούρσα»
Επανήλθε στα ράλι την Δευτέρα η Wall Street αφήνοντας πίσω της έναν δύσκολο Ιανουάριο, και ξεπερνώντας την αρχική νευρικότητα στην συνεδρίαση, με τους επενδυτές να στέλνουν τους δείκτες τον μετοχών «στα ουράνια»

Επανήλθε στα ράλι την Δευτέρα η Wall Street αφήνοντας πίσω της έναν δύσκολο Ιανουάριο, και ξεπερνώντας την αρχική νευρικότητα στην συνεδρίαση, με τους επενδυτές να στέλνουν τους δείκτες τον μετοχών «στα ουράνια», με τον Dow Jones να κερδίζει λίγο πάνω από 400 μονάδες, τον Nasdaq να ξεπερνά τα κέρδη 460 μονάδων και τον S&P να «ανεβάζει στροφές» την τελευταία μία ώρα κερδίζοντας 1,8%, Ωστόσο, ο ευρύς δείκτης και πάλι κατέγραψε τον χειρότερο μήνα του από τον Μάρτιο του 2020.

Αναλυτικότερα, στο κλείσιμο των δεικτών, ο Dow Jones κέρδισε 1,17% ή 406 μονάδες στις 35.131 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,85% ή 81 μονάδες στις 4.513 μονάδες.

Ο Nasdaq έκανε «άλμα» 3,41 % ή 469 μονάδες στις 14.239 μονάδες.

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα και τις ανακοινώσεις της Fed, οι επενδυτές αναμένουν να δουν τις κινήσεις της τράπεζας στο μέτωπο των επιτοκίων, με τον επικεφαλής της, Τζερόμ Πάουελ, να έχει «δείξει» σε μια πρώτη αύξηση από τον ερχόμενο Μάρτιο. Από την πλευρά της, η BlackRock τονίζει ότι η Fed θα πρέπει να είναι προσεχτική με την άρση των υποστηρικτικών πολιτικών της εντός του 2022.

Σημειώνεται πως μέσα στην εβδομάδα, τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η Google, η Amazon και η Meta ανακοινώνουν τα αποτελέσματα τους για το δ' τρίμηνο του 2021, ακολουθώντας τις ανακοινώσεις της Apple και της Microsoft την περασμένη εβδομάδα.

Εξάλλου, με ενδιαφέρον καταγράφονται και οι επιπτώσεις των γεωπολιτικών εξελίξεων στην παγκόσμια οικονομία, με την ένταση στην Ανατολική Ευρώπη μεταξύ των χωρών της Δύσης και της Ρωσίας να κλιμακώνεται λόγω της κρίσης στα ουκρανικά σύνορα.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Το hedge fund Elliott Management και η επενδυτική Vista Equity ανακοίνωσε τη συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας παραγωγής softeware Citrix Systems έναντι 16,5 δισ. δολαρίων.

Η συμφωνία ορίζει τιμή ανά μετοχή της Citrix στα 104 δολάρια, premium της αξίας της μετοχής της Citrix 24,3% σε σχέση με το κλείσιμο της συνεδρίασης της 20ης Ιανουαρίου στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Εμπορεύματα

Ανοδικά έκλεισαν οι τιμές στα συμβόλαια χρυσού τη Δευτέρα, μετά την απότομη εβδομαδιαία πτώση του από τον Νοέμβριο, μια διολίσθηση που βοήθησε να φτάσει η αξία του εμπορεύματος σε ναδίρ έξι εβδομάδων. Ο χρυσός παράδοσης Απριλίου, που είναι τώρα το πιο ενεργό συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης, σημείωσε άνοδο 9,80 δολ. ή σχεδόν 0,6%, φθάνοντας στα 1.796,40 δολ. η ουγγιά. Το ασήμι παράδοσης Μαρτίου κέρδισε 9 σεντς ή 0,4% στα 22,293 δολάρια η ουγγιά, μετά από μια εβδομαδιαία πτώση 8,3%.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου «έκλεισαν» ανοδικά τη Δευτέρα, κλείνοντας έτσι το απότομο ράλι του Ιανουαρίου που ανέβασε τις τιμές στις ΗΠΑ κατά περισσότερο από 17% για το μήνα, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν την απειλή μιας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Το αμερικάνικο αργό στα συμβόλαια παράδοσης Μαρτίου κέρδισε 1,33 δολάρια ή 1,5%, για να διαμορφωθεί στα 88,15 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας μηνιαία άνοδο 17,2%. Το Brent παράδοσης Απριλίου σημείωσε άνοδο 1,18 δολ. ή 1,3%, στα 91,21 δολ. το βαρέλι σημειώνοντας μια μηνιαία άνοδο 17,3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider