Κέρδη στην Wall Street με οδηγό τα εταιρικά αποτελέσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στην Wall Street με οδηγό τα εταιρικά αποτελέσματα
Κέρδη καταγράφουν οι αμερικανικοί δείκτες, έπειτα από τη χθεσινή πτώση.

Τελευταία ενημέρωση 18:25

Κέρδη καταγράφουν οι αμερικανικοί δείκτες, έπειτα από τη χθεσινή πτώση, εν μέσω εταιρικών αποτελεσμάτων και με τους επενδυτές να αναμένουν τα στοιχεία - κλειδί για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,66%, ενώ ο S&P 500 κερδίζει 0,45% και ο Nasdaq 0,8%.

Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των ομολόγων σημειώνουν νέα υψηλά πανδημίας, με το 10ετές να αγγίζει το 1,96%, επίπεδο που δεν είχε παρατηρηθεί από τον Νοέμβριο του 2019.

Την Πέμπτη το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας θα δημοσιεύσει τα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Ιανουάριο, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αύξηση 0,4% τον Ιανουάριο και άνοδο 7,2% σε ετήσιο επίπεδο, το οποίο θα είναι το υψηλότερο σε σχεδόν 40 χρόνια.

Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Harley Davidson ενισχύεται σχεδόν 8%, έπειτα από την ανακοίνωση κερδών - έκπληξη για το τέταρτο τρίμηνο του 2021. Αντίθετα, η Pfizer υποχωρεί 3,6%, καθώς τα έσοδα της φαρμακευτικής απογοήτευσαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Παράλληλα, η μετοχή της Peloton σημειώνει άνοδο 2%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα περικόψει 2.800 θέσεις εργασίας, ενώ θα αντικαταστήσει και τον διευθύνοντα σύμβουλο.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ για το 2021 ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών στα 859,1 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider