Wall Street: Κέρδη για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση με οδηγό τον τεχνολογικό κλάδο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Κέρδη για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση με οδηγό τον τεχνολογικό κλάδο
Άνοδος 330 μονάδων για τον Dow Jones, στο +1,9% ο Nasdaq.

Τελευταία ενημέρωση 21.48

Σε θετικό έδαφος για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κινούνται την Τετάρτη οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να αφήνουν πίσω το ισχυρό καθοδικό σπιράλ των τελευταίων ημερών του Ιανουαρίου που έπληξε κυρίως τα «βαριά χαρτιά» του τεχνολογικού τομέα, ενώ οι επιδόσεις των εισηγμένων κατά το δ' τρίμηνο του 2021 εξακολουθούν να τροφοδοτούν την ανοδική αντίδραση της αγοράς.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 336 μονάδες ή 0,95% και βρίσκεται στις 35.799 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 καταγράφει κέρδη 1,41% και διαμορφώνεται στις 4.4585 μονάδες.

Ισχυρά κέρδη, τέλος, σημειώνει και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ο οποίος βρίσκεται στις 14.463 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,9%, ενισχύοντας περαιτέρω την αντίδραση των τεχνολογικών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης από τα χαμηλά της 27ης Ιανουαρίου.

Στο ταμπλό, σημαντικά κέρδη άνω του 2% καταγράφουν οι τίτλοι των κολοσσών του ηλεκτρονικού λιανεμπορίου Etsy και Shopify, ενώ κέρδη άνω του 1% σημειώνει και η μετοχή της Meta -μητρικής της Facebook- μετά τις ισχυρές απώλειες της περασμένης εβδομάδας.

Συνέχεια στην ανοδική της αντίδραση δίνει και η μετοχή της Peloton, η οποία ενισχύεται κατά περίπου 4% στον απόηχο της παραίτησης του επί δέκα έτη CEO της εταιρείας, ενώ κέρδη 1% σημειώνει και η μετοχή της AMD, στον απόηχο της αναβάθμισής της από την Daiwa Capital Markets.

Σημειώνεται πως μέχρι χθες, Τρίτη, περίπου 300 εταιρείες του S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, με το 77% αυτών να ξεπερνά τις εκτιμήσεις για τα κέρδη και το 75% να υπερβαίνει τις προσδοκίες για τα έσοδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet. Ωστόσο, τα ισχυρά αποτελέσματα δεν είναι αρκετά για να βγάλουν την αγορά από την τρύπα που δημιούργησε η «βουτιά» του Ιανουαρίου και το αδύναμο outlook μπορεί να είναι εμπόδιο στην ανάκαμψη.

Τέλος, υπενθυμίζεται, πως την Πέμπτη το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας αναμένεται να δημοσιεύσει τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Ιανουάριο, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αύξηση 0,4% τον Ιανουάριο και άνοδο 7,2% σε ετήσιο επίπεδο, το οποίο θα είναι το υψηλότερο σε σχεδόν 40 χρόνια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider