Προσπάθεια ανάκαμψης στην Wall Street, αναμένοντας τις κινήσεις της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προσπάθεια ανάκαμψης στην Wall Street, αναμένοντας τις κινήσεις της Fed
Μικρά κέρδη για το αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά από τις ισχυρές απώλειες που προκάλεσαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Με μικρά κέρδη κινείται η Wall Street προς το τέλος της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να... συνέλθουν από τις σημαντικές απώλειες που κατέγραψε το αμερικανικό χρηματιστήριο την Πέμπτη και με την προσοχή να βρίσκεται στις επόμενες κινήσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones ενισχύεται 0,13% ή 47,37 μονάδες στις 35.288 μονάδες.

Ο S&P 500 κερδίζει 0,19% ή 8,94 μονάδες στις 4.513 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 0,38% ή 53,02 μονάδες. στις 14.239 μονάδες

Μετά από τη διαμόρφωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ στο 7,5% για τον Ιανουάριο, εντείνεται η πεποίθηση στις αγορές για το ότι η Fed θα προχωρήσει σε επιθετική «σύσφιξη» των πολιτικών προκειμένου να συγκρατήσει τις αυξημένες τιμές στην αμερικανική οικονομία.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Goldman Sachs αναμένει πλέον επτά αυξήσεις των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης σε καθεμία από τις υπόλοιπες συνεδριάσεις της FOMC το 2022, έναντι πέντε αυξήσεων που ανέμενε προηγουμένως.

Εξάλλου, ανησυχία επικρατεί για τις ενεργειακές τιμές διεθνώς, εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης που καταγράφεται στην Ανατολική Ευρώπη και στην κόντρα Δύσης - Μόσχας στα σύνορα της Ουκρανίας.

Μάκρο

Απρόσμενη πτώση σημείωσε ο δείκτης του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ κατά τον Φεβρουάριο, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2011.

Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε για τον Φεβρουάριο στις 61,7 μονάδες έναντι των 67,2 μονάδων τον Ιανουάριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 67 μονάδες.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Ανώτερα των προβλέψεων των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα έσοδα της Under Armour για το δ' τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία υπόδησης και ένδυσης.

Ειδικότερα, τα συνολικά έσοδα από πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 1,52 δισ. δολάρια έναντι 1,40 δισ. δολαρίων στο δ' τρίμηνο του 2020 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν έσοδα στα 1,46 δισ. δολάρια.

Αύξηση κερδών και εσόδων κατέγραψε η Goodyear για το δ' τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία παραγωγής ελαστικών.

Ειδικότερα, τα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 553 εκατ. δολάρια ή 1,93 δολάρια ανά μετοχή έναντι 63 εκατ. δολαρίων ή 27 σεντ ανά μετοχή στο δ' τρίμηνο του 2020. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα 57 σεντ ή 44 σεντ ανά μετοχή έναντι 32 σεντ ανά μετοχή που ανέμεναν αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider