Κέρδη 400 μονάδων για τον Dow, έσπασε το 3ήμερο πτωτικό σερί - Άνοδος 2,5% στον Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη 400 μονάδων για τον Dow, έσπασε το 3ήμερο πτωτικό σερί - Άνοδος 2,5% στον Nasdaq
Στοπ στο τριήμερο πτωτικό σερί έβαλαν οι δείκτες της Wall Street, καθώς οι εντάσεις στην ουκρανική κρίση φάνηκαν να αποκλιμακώνονται.

Στοπ στο τριήμερο πτωτικό σερί έβαλαν οι δείκτες της Wall Street, καθώς οι εντάσεις στην ουκρανική κρίση φάνηκαν να αποκλιμακώνονται, με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας να ανακοινώνει ότι αποσύρει μερικά στρατεύματα από τα σύνορα της Ουκρανίας.

Στις κοινές δηλώσεις με τον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, μετά από τη συνάντηση στο Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, είπε πως η Ρωσία είναι έτοιμη για συνέχιση του διαλόγου για θέματα ασφαλείας με τη Δύση. Από την πλευρά του, ο Σολτς τόνισε ότι η αποχώρηση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων είναι ένα θετικό σημάδι, ωστόσο «απαιτείται επειγόντως αποκλιμάκωση».

Ο Dow ενισχύθηκε 422,67 μονάδες, ή 1,2%, στις 34.988,84 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κέρδισε 1,6% στις 4.471,07 μονάδες. Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 2,5% κλείνοντας στις 14.139,76 μονάδες. Και οι τρεις δείκτες είχαν αρνητικό πρόσημο στις προηγούμενες τρεις συνεδριάσεις. Παράλληλα, ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000 κατέγραψε ράλι 2,8%.

Παράλληλα, το αμερικανικό πετρέλαιο υποχώρησε 3,6%, με το 10ετές ομόλογο να ενισχύεται στο 2,04%.

Ο χρυσός σημείωσε απώλειες, χάνοντας τα υψηλά τριών μηνών, και έπειτα από επτά διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις, καταγράφοντας πτώση 0,7% και κλείνοντας στα 1.856,20 δολάρια ανά ουγγιά.

«Η αποκλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας βοηθάει το γενικό κλίμα σήμερα, αλλά δεν είναι το μόνο καλό νέο. Τα κρούσματα Covid στις ΗΠΑ έχουν πλέον μειωθεί κατά 80% από την κορύφωσή τους τον Ιανουάριο, ακόμα ένα σημάδι ότι η επαναλειτουργία της οικονομίας θα συνεχιστεί», δήλωσε ο Ryan Detrick της LPL Financial στο CNBC.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο διαμορφώθηκαν πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών, επιβεβαιώνοντας το πρόβλημα του πληθωρισμού που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε σε ετήσιο επίπεδο 9,7%, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια αύξηση κατά 9,1%.

Την ίδια στιγμή, οι ανησυχίες για πολλαπλές αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed διατηρούν τη νευρικότητα στους επενδυτές. Ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις Τζέιμς Μπούλαρντ είπε στο CNBC τη Δευτέρα ότι η κεντρική τράπεζα πρέπει να είναι επιθετική στην καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Σημειώνεται πως η Fed θα δημοσιεύσει τα πρακτικά από την τελευταία της συνεδρίαση την Τετάρτη. Οι επενδυτές παρακολουθούν προσεκτικά για τυχόν νέες πληροφορίες σχετικά με τα σχέδιά της για αυξήσεις επιτοκίων, τις προοπτικές για τον πληθωρισμό ή σχόλια για τον ισολογισμό της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider