Επιθετικές πωλήσεις στο Χρηματιστήριο - Σε ελεύθερη πτώση τράπεζες και Coca Cola

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιθετικές πωλήσεις στο Χρηματιστήριο - Σε ελεύθερη πτώση τράπεζες και Coca Cola
Η πορεία της Coca Cola δεν αφήνει περιθώρια αντίδρασης στην αγορά.

Τελευταία ενημέρωση 15:50

Περαιτέρω πτώση καταγράφεται στο Χρηματιστήριο την Τρίτη μετά το χθεσινό sell off. Οι γεωπολιτικοί τριγμοί και ο πολλαπλός αντίκτυπος αυτών, σε οικονομίες και κλάδους ανησυχεί ιδιαίτερα τους επενδυτές.

Παράλληλα, η Ρωσία συνεχίζει να κλιμακώνει τις επιθέσεις της βομβαρδίζοντας συνεχώς το Χάρκοβο, ενώ σε πολλές περιοχές σφίγγει ο κλοιός των σφοδρών επιθέσεων, όπως στο Κίεβο.

Οι επενδυτές δείχνουν να κλείνουν θέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχές, εξετάζοντας το βάρος των κυρώσεων και ειδικότερα στο σύστημα Swift. Έτσι, και το Χρηματιστήριο που πρωτοστατούσε στις διορθώσεις των ξένων πέρυσι καταγράφει νέες ισχυρές απώλειες την Τρίτη.

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί σε επίπεδα χαμηλότερα από τις 890 μονάδες με πτώση 3,19% στις 863,13 μονάδες. Ο FTSE 25 σημειώνει πτώση κατά 3,077% στις 2.094 μονάδες και ο τραπεζικός διολισθαίνει κατά 6,01% στις 601,03 μονάδες. Ξεπερνά τα 63 εκατ. ευρώ ο τζίρος.

Παρόλα αυτά επειδή δεν εστιάζουμε σε δείκτες αλλά σε μετοχές, οι επενδυτές μετά και τη βουτιά επιχειρούν να προβούν σε κάποιες αγορές εστιάζοντας κυρίως στα θεμελιώδη μεγέθη και στις προοπτικές που ανοίγονται για εισηγμένες.

Έτσι, ο ΟΠΑΠ σημειώνει άνοδο 0,85% στα 13,07 ευρώ και ο ΟΤΕ ενισχύεται κατά 2,42% σκαρφαλώνοντας στα 18,23 ευρώ. Τα αρχικά κέρδη σε Mytlineos, Jumbo και Quest σβήστηκαν άμεσα.

Επίσης καπνός έγιναν τα όποια ήπια κέρδη καταγράφονταν σε Viohalco, ElvalHalcor, αλλά και σε ΕΛΠΕ, ΕΤΕ.

Στις τράπεζες η μετοχή της ΕΤΕ γύρισε άμεσα σε αρνητικό πρόσημο και πλέον βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, βουλιάζοντας κατά 8,94% στα 3 ευρώ, η Eurobank στο -7,01% και στα 0,9052 ευρώ. Νέες ισχυρές απώλειες 6,39% καταγράφει η Alpha Bank στα 1,1345 ευρώ και η Πειραιώς στο -8,19% και στα 1,30 ευρώ.

Εκ νέου η πορεία της Coca Cola δεν αφήνει την αγορά να αντιδράσει καθώς καταγράφει νέες ισχυρές απώλειες 7,99% στα 21,64 ευρώ, με την αγορά να προεξοφλεί πτώση στα μεγέθη της εταιρείας που έχει παρουσία σε Ρωσία Ουκρανία. Σε μηνιαία βάση οι απώλειες ξεπερνούν το 27,38%.

Το ταμπλό βάφεται κόκκινο με 104 μετοχές να βρίσκονται με αρνητικό πρόσημο και μόλις 14 με θετικό.

Ισχυρές απώλειες και για τη Lamda στο 4,75% με τους πωλητές να πιέζουν εκ νέου τη Aegean κατά 5,91%, την Ελλάκτωρ κατά 3,55% την ΕΥΔΑΠ κατά 2,91% και την Titan κατά 2,77%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider