Ξανά σε λειτουργία το Χρηματιστήριο της Μόσχας, έπειτα από σχεδόν ένα μήνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξανά σε λειτουργία το Χρηματιστήριο της Μόσχας, έπειτα από σχεδόν ένα μήνα
Το Χρηματιστήριο ξανάρχισε τις διαπραγματεύσεις σε 33 ρωσικές μετοχές, μεταξύ των οποίων η Gazprom και η Sberbank.

Τελευταία Ενημέρωση 12:30

Συναλλαγές πραγματοποιεί από σήμερα το Χρηματιστήριο της Μόσχας, έπειτα από τη μεγαλύτερη διακοπή λειτουργίας του από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης.

Το Χρηματιστήριο ξανάρχισε τις διαπραγματεύσεις σε 33 ρωσικές μετοχές, μεταξύ των οποίων η Gazprom και η Sberbank, από τις 50 που είναι εισηγμένες στον βασικό δείκτη, για μόλις 4 ώρες. Ωστόσο, το short-selling στις μετοχές δεν επιτρέπεται, ενώ οι ξένοι επενδυτές δεν μπορούν να πουλήσουν μετοχές ή ομόλογα σε ρούβλια έως την 1η Απριλίου.

Ο δείκτης MOEX ξεκίνησε με κέρδη πάνω από 10%, ενώ πλέον σημειώνει άνοδο 4,7% στις 2.588,2 μονάδες. Έως τώρα φέτος έχει υποχωρήσει 29%.

Οι πετρελαϊκοί κολοσσοί Rosneft και Lukoil σημείωσαν άλμα 17% και 13%, αντίστοιχα, ενώ η εταιρεία αλουμινίου Rusal βρέθηκε να ενισχύεται πάνω από 13%. Επίσης, οι μετοχές της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Aeroflot άνοιξαν με «βουτιά» άνω του 20%, αλλά σύντομα περιόρισαν τις απώλειες στο -12%.

Σημειώνεται πως το χρηματιστήριο της Ρωσίας είχε κλείσει από τις 25 Φεβρουαρίου, μια ημέρα μετά την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Οι αρχές μπλόκαραν την πρόσβαση στην ειδησεογραφική πλατφόρμα Google News

Ξανά σε λειτουργία το Χρηματιστήριο της Μόσχας, έπειτα από σχεδόν ένα μήνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider