Πάνω από τα 1.950 δολάρια ο χρυσός - Κέρδη 6,9% στο τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από τα 1.950 δολάρια ο χρυσός - Κέρδη 6,9% στο τρίμηνο
Ο χρυσός έκλεισε τον Μάρτιο με συνολικά κέρδη της τάξης του 2,8%, ενώ σε επίπεδο τριμήνου η άνοδος ανήλθε στο 6,9%.

Με κέρδη ολοκλήρωσε την τελευταία συνεδρίαση του Μαρτίου ο χρυσός, με το πολύτιμο μέταλλο να κλείνει τον μήνα -που σημαδεύτηκε από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία- με συνολικά κέρδη της τάξης του 2,8%, ενώ σε επίπεδο τριμήνου η άνοδος ανήλθε στο 6,9%.

Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια παραδόσεως Ιουνίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκαν στα 1.954 δολάρια/ουγγιά, καταγράφοντας κέρδη 0,8% ή 15 δολάρια/ουγγιά.

«Ο χρυσός παραμένει ενεργά στο προσκήνιο και δεν αποκλείεται να κινηθεί εκ νέου ανοδικά, λαμβάνοντας ώθηση από τις γεωπολιτικές εντάσεις», τόνισε στο MarketWatch ο Edward Moya, επικεφαλής αναλυτής της OANDA.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Μαΐου έκλεισε με οριακή άνοδο 0,1% στα 25,133 δολάρια/ουγγιά, ενώ το μέταλλο έκλεισε τον Μάρτιο με κέρδη 3,2% και το τρίμηνο με άνοδο 7,6%.

Ο χαλκός Μαΐου διαμορφώθηκε στα 4,751 δολάρια/λίβρα, καταγράφοντας κέρδη 6,7% για τον Μάρτιο και 6,4% για το α' τρίμηνο.

Μικρές απώλειες 0,5% για τα συμβόλαια Ιουλίου της πλατίνας, που έκλεισε στα 995,8 δολάρια/ουγγιά, ολοκληρώνοντας τον Μάρτιο με απώλειες 4,1%.

Τέλος το παλλάδιο ενισχύθηκε την Πέμπτη κατά 0,6% και έκλεισε στα 2.255,6 δολάρια/ουγγιά. Το παλλάδιο έκλεισε τον Μάρτιο με ισχυρές απώλειες σχεδόν 10%, ωστόσο σε βάθος τριμήνου το μέταλλο ενισχύθηκε κατά 18%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα «παιχνίδια» της κα Ναμπιούλινα με χρυσό και ρούβλι

Πετρέλαιο: ΟΠΕΚ+ και Μπάιντεν φέρνουν απώλειες 5% για το αργό

gazzetta
gazzetta reader insider insider