Μικρή άνοδος για το πετρέλαιο καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για τον εφοδιασμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρή άνοδος για το πετρέλαιο καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για τον εφοδιασμό
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 100,48 δολάρια και το Brent στα 105,74 δολάρια.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Δευτέρα το πρωί καθώς η αγορά εξακολουθεί να ανησυχεί για την προμήθεια πετρελαίου λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Οι συμμετέχοντες στην αγορά ανησυχούν για τις παγκόσμιες προμήθειες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου. Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία λόγω της εισβολής διέκοψαν τον εφοδιασμό πετρελαίου και οδήγησαν τις τιμές του πετρελαίου σχεδόν στα 140 δολάρια το βαρέλι, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 14 ετών.

Πάντως, ο ρωσικός κρατικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom δήλωσε την Κυριακή ότι συνεχίζει να προμηθεύει φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας, σύμφωνα με τα αιτήματα των ευρωπαίων καταναλωτών.

Η μικρή άνοδος των στην αρχή της εβδομάδας έρχεται ύστερα από την πτώση περίπου κατά 13% την περασμένη εβδομάδα - τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση τους σε δύο χρόνια - όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη απελευθέρωση αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ ύψους ενός εκατομμυρίου βαρελιών την ημέρα.

Παράλληλα, την Παρασκευή, οι χώρες μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας δεσμεύτηκαν για άλλη μια συντονισμένη απελευθέρωση πετρελαίου σε μια έκτακτη συνάντηση, σύμφωνα με το υπουργείο Βιομηχανίας της Ιαπωνίας.

Ωστόσο, πριν από δύο ημέρες τέθηκε σε ισχύ συμφωνία για δίμηνη εκεχειρία στην Υεμένη, μεταξύ των ανταρτών Χούθι καθ της Σαουδικής Αραβίας, μια εκεχειρία που θα σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στα σύνορα Σαουδικής Αραβίας-Υεμένης, αμβλύνοντας ορισμένες ανησυχίες για πιθανά ζητήματα εφοδιασμού.

Την Δευτέρα το πρωί (11:09 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 100,48 δολάρια καταγράφοντας άνοδοκατά 1,21% και το Brent στα 105,74 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,29%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές, εν μέσω ανησυχιών για τις επιπτώσεις της ουκρανικής κρίσης

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θέλουν να συνεργαστούν με τη Ρωσία για την ενεργειακή ασφάλεια

Πολωνία: Η Γερμανία το μεγαλύτερο εμπόδιο για αυστηρότερες κυρώσεις στη Ρωσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider