Ρωσία: Καθυστέρηση στα στοιχεία για την παραγωγή πετρελαίου λόγω «τεχνικής βλάβης»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Καθυστέρηση στα στοιχεία για την παραγωγή πετρελαίου λόγω «τεχνικής βλάβης»
Η παραγωγή ρωσικού πετρελαίου από τις 16 έως τις 27 Μαρτίου ανήλθε σε 11 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα, μειωμένη 1,2% σε σχέση με τις δύο πρώτες εβδομάδες του Μαρτίου.

Το υπουργείο Ενέργειας της Ρωσίας δεν δημοσίευσε τα μηνιαία στοιχεία για τη συνολική παραγωγή πετρελαίου της χώρας, επικαλούμενο «τεχνική βλάβη» καθώς αυξάνονται οι πιέσεις που έχουν επιβάλει οι χώρες της Δύσης στη Μόσχα για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, τα προκαταρκτικά στοιχεία για την παραγωγή του Μαρτίου ήταν προγραμματισμένα να δημοσιευτούν το Σάββατο, 2 Απριλίου, αλλά καθυστέρησαν με την αρμόδια υπηρεσία του ρωσικού υπουργείου (CDU-TEK) να κάνει λόγο για «τεχνικές δυσκολίες» που δεν επέτρεψαν τη δημοσίευση των δεδομένων.

Μέχρι το τέλος Μαρτίου, οι 3 βασικοί δείκτες για την αγορά πετρελαίου της Ρωσίας -συνολική παραγωγή, εξαγωγές και παραδόσεις στα διυλιστήρια- είχαν υποχωρήσει συγκριτικά με τις αρχές του μήνα, σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η παραγωγή ρωσικού πετρελαίου για το χρονικό διάστημα από τις 16 έως τις 27 Μαρτίου ανήλθε σε 11 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα, στα χαμηλότερα επίπεδα από την αρχή του 2022 και τα οποία ήταν μειωμένα κατά 1,2% σε σχέση με τις δύο πρώτες εβδομάδες του Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία κατέχει περίπου το 10% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου, με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία να έχουν διακόψει σχεδόν πλήρως την εξάρτηση του από το ρωσικό «μαύρο χρυσό», στο πλαίσιο των κυρώσεων για τη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μικρή άνοδος για το πετρέλαιο καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για τον εφοδιασμό

Γερμανία: Οι τράπεζες «βλέπουν» σημαντική ύφεση, εάν σταματήσουν οι εισαγωγές ενέργειας από τη Ρωσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider