Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό
Με μικρή πτώση ολοκλήρωσε τον Μάιο ο πανευρωπαϊκός δείκτης. Απώλειες σε Γερμανία, Γαλλία.

Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις της Τρίτης τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα νεότερα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη ενίσχυσαν τις ανησυχίες των επενδυτών.

Νωρίτερα σήμερα, η Eurostat ανακοίνωσε πως ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Μάιο διαμορφώθηκε στο 8,1%, από 7,4% τον Απρίλιο και τον Μάρτιο, παραμένοντας στα υψηλότερα επίπεδα από το 1997, όταν άρχισαν οι κοινές μετρήσεις του πληθωρισμού ανά την ΕΕ.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με απώλειες 0,72% στις 443,35 μονάδες, με τον κλάδο του λιανεμπορίου να υποχωρεί κατά 1,7%, ενώ σε θετικό έδαφος διαμορφώθηκε μόνο ο πετρελαϊκός κλάδος, απόρροια της νέας ανόδου των τιμών του «μαύρου χρυσού».

Σε μηνιαία κλίμακα, ο STOXX 600 έκλεισε με μικρές απώλειες 0,85%.

Την ίδια στιγμή, ο δείκτης Eurostoxx 50 έκλεισε στις 3.784,82 μονάδες, με πτώση 1,47%.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη έχασε 1,29% κλείνοντας στις 14.388 μονάδες, όπως και ο γαλλικός CAC 40 που ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 6.468 μονάδες, με απώλειες 1,43%.

Στο Λονδίνο, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε οριακά κατά 0,1% στις 7.607 μονάδες, ενώ στην περιφέρεια της Ευρωζώνης ο ιταλικός FTSE MIB υποχώρησε κατά 1,22% στις 24.505 μονάδες. Τέλος, ο δείκτης IBEX 35 διαμορφώθηκε στις 8.851 μονάδες, με απώλειες 0,89%.

Στο ταμπλό, «άλμα» 8% για την μετοχή της ολλανδικής βιομηχανίας χημικών DSM μετά την ανακοίνωση συγχώνευσης με την ελβετική Firmenich, ενώ η γερμανική Lanxess σημείωσε κέρδη άνω του 11% μετά την απόφαση της εταιρείας χημικών να προχωρήσει στην εξαγορά του τομέα μηχανικής της DSM έναντι 4 δισ. δολαρίων.

Ισχυρά κέρδη σχεδόν 9% και για τη μετοχή της Unilever, μετά την τοποθέτηση του ακτιβιστή επενδυτή Nelson Peltz στο δσ της βρετανικής εταιρείας, ενώ στον αντίποδα, σημαντικές απώλειες άνω του 14% κατέγραψε η μετοχή της B&M European Value Retail.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επέλαση ακρίβειας: Νέα άνοδος πληθωρισμού τον Μάιο κατά 10,7% στην Ελλάδα & κατά 8,1% στην Ευρωζώνη

Σε υψηλά 2 μηνών το πετρέλαιο - Το εμπάργκο της ΕΕ εκτοξεύει τις τιμές

gazzetta
gazzetta reader insider insider