Πετρέλαιο: Ξανά πάνω από τα 120 δολάρια το Brent - Κέρδη 1% για το WTI

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Ξανά πάνω από τα 120 δολάρια το Brent - Κέρδη 1% για το WTI
Νέα άνοδο κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου, με το ευρωπαϊκό Brent να σκαρφαλώνει εκ νέου πάνω από τα 120 δολάρια.

Νέα άνοδο κατέγραψαν την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου, με το ευρωπαϊκό Brent να σκαρφαλώνει εκ νέου πάνω από τα 120 δολάρια, εν μέσω αβεβαιότητας τόσο για τις επιπτώσεις της αύξησης του πληθωρισμού στη ζήτηση αργού όσο και στις συνέπειες που θα έχει το ευρωπαϊκό εμπάργκο στις εισαγωγές από τη Ρωσία στη παγκόσμια αγορά.

Σε αυτό το κλίμα, το αμερικανικό West Texas Intermediate παραδόσεως Ιουλίου στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισε στα 119,41 δολάρια/βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 0,8% ή 91 σεντς/βαρέλι, ενώ το ευρωπαϊκό brent διαμορφώθηκε στα 120,57 δολάρια/βαρέλι, σημειώνοντας κέρδη 0,9% ή 1,06 δολάρια/βαρέλι.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, η Goldman Sachs προέβλεψε πως οι τιμές του αργού ενδεχομένως να αυξηθούν περαιτέρω το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ η Morgan Stanley αύξησε τις προβλέψεις της για τις τιμές το τρίτο τρίμηνο για το Brent στα 140 δολάρια το βαρέλι και για το αμερικανικό αργό στα 137 δολάρια.

Την ίδια στιγμή, η ρωσική παραγωγή πρόκειται να μειωθεί περαιτέρω λόγω των απαγορεύσεων των δυτικών εισαγωγών, κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα μέχρι το τέλος του έτους από 10,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Μάιο, σύμφωνα με την τράπεζα. Μεγάλοι όγκοι του αργού πετρελαίου της Ρωσίας θα ανακατευθυνθούν σε Ασιάτες καταναλωτές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ήπια κέρδη για τον χρυσό μετά την πτώση του δολαρίου

Ήπιες απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το βλέμμα στην Φρανκφούρτη

gazzetta
gazzetta reader insider insider