Aρνητικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενόψει της ΕΚΤ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Aρνητικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενόψει της ΕΚΤ
Οι επενδυτές αναμένουν τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αλλά και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. 

Τελευταία Ενημέρωση 16.30

Με αρνητικά πρόσημα συνεχίζουν να κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες, διατηρώντας στάση αναμονής για τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αλλά και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 0,98%, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημειώνει πτώση 0,66%.

Στη Γερμανία ο DAX καταγράφει απώλειες 0,92%, στη Γαλλία ο CAC 40 υποχωρεί 1,14%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 χάνει 0,58%. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει πτώση 0,79%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί 0,24%.

Στα μακροοικονομικά, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν στις 19 χώρες που χρησιμοποιούν το ευρώ αυξήθηκε κατά 0,6% τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ. Το μέγεθος είναι υψηλότερο από τη δεύτερη εκτίμηση του 0,3% για την περίοδο και ξεπερνά την άνοδο 0,2% του προηγούμενου τριμήνου.

Η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας σημείωσε αύξηση τον Απρίλιο, ωστόσο διαμορφώθηκε χαμηλότερα των εκτιμήσεων, λόγω της εντατικοποίησης των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα και των υψηλότερων τιμών εισροών.

Σε επιχειρηματικό επίπεδο, η μετοχή της Credit Suisse υποχωρεί σχεδόν 4,8%, έπειτα από την προειδοποίηση της ελβετικής τράπεζας για εμφάνιση ζημιών το δεύτερο τρίμηνο.

Επίσης, η ισπανική Inditex ανακοίνωσε ισχυρή ανάπτυξη σε πωλήσεις και κέρδη για το πρώτο τρίμηνο του έτους, παρά το κλείσιμο καταστημάτων στην Κίνα και τις επιπτώσεις της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ τον Μάιο αναμένεται να είναι ελαφρώς χαμηλότερος από τον Απρίλιο και ορισμένοι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι θα μπορούσε να είναι μια επιβεβαίωση πως ο πληθωρισμός έχει κορυφωθεί. Επίσης, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, που επίσης αναμένεται την Παρασκευή, θα παρακολουθείται στενά από τους επενδυτές.

Ασία

Οι δείκτες στην Ασία ενισχύθηκαν, έπειτα και από την αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική Τράπεζα της Ινδίας, με τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να ξεχωρίζει με άνοδο 2,24%.

Στην Κίνα, ο Shanghai Composite έκλεισε στο +0,68%, ενώ ο Shenzhen Component κέρδισε 0,82%. Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία αυξήθηκε 1,04%, ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα σημείωσε πτώση 0,01% και ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στο +0,36%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Γερμανία προωθεί σχέδιο για ανεμογεννήτριες ακόμη και σε προστατευόμενες περιοχές

Credit Suisse: Προειδοποίηση για τα κέρδη β' τριμήνου, λόγω πολέμου και αύξησης των επιτοκίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider