Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές - Στο επίκεντρο των πιέσεων ο εξορυκτικός κλάδος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές - Στο επίκεντρο των πιέσεων ο εξορυκτικός κλάδος
Με απώλειες ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις της Τετάρτης οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς η ανησυχία για το ενδεχόμενο ύφεσης στην οικονομία της Ευρωζώνης, έσβησε τα ισχυρά κέρδη που καταγράφηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Με απώλειες ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις της Τετάρτης οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς η ανησυχία για το ενδεχόμενο ύφεσης στην οικονομία της Ευρωζώνης, «έσβησε» τα ισχυρά κέρδη που καταγράφηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Αναλυτικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε απώλειες 0,7% στις 405,74 μονάδες, με τον εξορυκτικό κλάδο να καταγράφει ισχυρή πτώση 5%, ενώ σε αρνητικό έδαφος έκλεισε και η πλειοψηφία των επιμέρους κλάδων. O Eurostoxx 50 έκλεισε στις 3.467,21 μονάδες, με απώλειες 0,77%.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 1,11% και διαμορφώθηκε στις 13.144 μονάδες, όπως και ο γαλλικός CAC που έκλεισε στις 0,81% στις 5.916 μονάδες.

Στην Βρετανία, ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώθηκε στις 7.089 μονάδες με απώλειες 0,88%, ενώ στην περιφέρεια της Ευρωζώνης ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε στις 21.788 μονάδες, με πτώση 1,36%. Τέλος, στην Ισπανία, ο δείκτης IBEX 35 έκλεισε στις 8.145 μονάδες, με απώλειες 1,11%.

Στο ταμπλό των συνεδριάσεων, «βουτιά» σχεδόν 13% σημείωσε ο τίτλος της αυστριακής Voestalpine μετά την υποβάθμιση της τιμής-στόχου της τεχνολογικής εταιρείας από την JPMorgan, ενώ στον αντίποδα, με κέρδη της τάξης του 6% έκλεισε η βρετανική JD Sports μετά την ανακοίνωση των επιδόσεών της για τη χρήση του 2021.

Μάκρο

Στο 9,1% σκαρφάλωσε ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο σε ετήσια βάση τον Μάιο, καθώς οι αυξανόμενες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας συνεχίζουν να βαθαίνουν την κρίση κόστους ζωής. Η συγκεκριμένη αύξηση ήταν ελαφρώς υψηλότερη από την αύξηση κατά 9% που καταγράφηκε τον Απρίλιο, όπου κατέγραψε το υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη των καταγραφών το 1989.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Citigroup: Κοντά στο 50% η πιθανότητα ύφεσης στην παγκόσμια οικονομία

Πάουελ (Fed): Η οικονομία μπορεί να αντέξει τη «σφιχτή» νομισματική πολιτική - Πιθανή η ύφεση

gazzetta
gazzetta reader insider insider