Νέα πτώση στο Χρηματιστήριο με πολύ περιορισμένο τζίρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα πτώση στο Χρηματιστήριο με πολύ περιορισμένο τζίρο
Αρνητικό το «αντίο» της αγοράς στην Παρασκευή, με απώλειες κοντά στο 1% σε εβδομαδιαίο επίπεδο.

Με απώλειες για την Παρασκευή αλλά και για το σύνολο της εβδομάδας έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να κλείνει κοντά στο χαμηλό της μέρας και τον τζίρο σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, ενδεικτικό των ανησυχιών που έχουν οι επενδυτές για την πορεία της ελληνικής αλλά και της διεθνούς οικονομίας.

Η στάση αναμονής στη Λεωφόρο Αθηνών έρχεται ενόψει της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την ερχόμενη Πέμπτη, 21 Ιουλίου, όπου η ΕΚΤ αναμένεται να αυξήσει τα βασικά επιτόκια της προκειμένου να καταπολεμήσει τις πληθωριστικές πιέσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη.

Στο επίκεντρο της προσοχής θα βρεθούν και τα μέτρα που εξετάζει η ευρωτράπεζα για την ενεργειακή κρίση λόγω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ η πολιτική κρίση στην Ιταλία έφερε μεταβλητότητα στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου

Εξάλλου, στο επίκεντρο της προσοχής βρέθηκε και η νέα έκθεση της Goldman Sachs για τις 4 ελληνικές συστημικές τράπεζες.

Η εικόνα στο ταμπλό

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε με απώλειες 0,22% στις 794,62 μονάδες και ο τζίρος διαμορφώθηκε κοντά στα 35 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά ο ΓΔ έκλεισε κοντά στα χαμηλό μέρας, των 793,54 μονάδες ενώ το υψηλό διαμορφώθηκε στις 801,37 μονάδες.

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, οι απώλειες του ΧΑ προσέγγισαν το 1%, ενώ από τις αρχές Ιουλίου υποχωρεί σε ποσοστό 1,95%. Από τις αρχές του έτους σημειώνει απώλειες σε ποσοστό 11,05%.

Ο Large Cap απώλεσε 0,48% στις 1.896 μονάδες, ο Mid Cap ενισχύθηκε 0,155 στις 1.302 μονάδες και ο δείκτης των τραπεζών υποχώρησε 0,78% στις 449,16 μονάδες.

Στην εικόνα των μετοχών, κέρδη 5,07% σημείωσε η μετοχή της MIG και άνοδο 1,21% η Τράπεζα Πειραιώς.

Αντίθετα, πτώση 3,49% έγραψε η μετοχή της Intrakat, στον απόηχο της Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας και απώλειες 1,47% η μετοχή της Eurobank, ακολουθούμενη από την πτώση 1,17% της Alpha Bank.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αλ. Εξάρχου (CEO Intrakat): Στόχος η κορυφή των υποδομών - Καμία μετοχική συνεννόηση με τους άλλους εφοπλιστές 

ΟΛΘ: O Αθανάσιος Λιάγκος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος

Συνεχίζεται το selloff στον χαλκό - Κάτω από τα 7.000 δολάρια έπειτα από 20 μήνες

gazzetta
gazzetta reader insider insider