Χρηματιστήριο: Κινήσεις με ήπια αισιοδοξία πάνω από τις 812 μονάδες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Κινήσεις με ήπια αισιοδοξία πάνω από τις 812 μονάδες
Σε ευθυγράμμιση με τις διεθνείς αγορές το Χρηματιστήριο, εν αναμονή της αυριανής συνεδρίασης της ΕΚΤ

Τελευταία ενημέρωση: 15:15

Ισχυρά ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών ακολουθώντας το θετικό κλίμα που επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν αναμονή της αυριανής συνεδρίασης της ΕΚΤ, στο τέλος της οποίας αναμένεται να ανακοινωθεί η πρώτη αύξηση επιτοκίων μετά από δέκα και πλέον χρόνια, όπου επί τάπητος ενδέχεται να τεθεί μια αύξηση των επιτοκίων ακόμη και κατά 0,5%.

Παράλληλα, οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ιταλία, καθώς όλος ο κόσμος και οι αγορές παρακολουθούν στενά τις επόμενες κινήσεις του Μάριο Ντράγκι, ο οποίος θα ανακοινώσει σήμερα την οριστική του απόφαση για το αν θα παραμείνει Πρωθυπουργός της Ιταλίας.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 15:15, διαμορφώνεται στις 813,42 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,92%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 821,22 μονάδες (+1,87%), ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 32,75 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,17%, ενώ ο Mid Cap ενισχύεται σε ποσοστό 0,06%.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές και ο τίτλος της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της ΔΕΗ (+5,00%), της Πειραιώς (+3,80%), της Alpha Bank (+3,62%) και της Εθνικής (+2,59%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Σαράντης (-1,04%), της Τέρνα Eνεργειακή (-0,82%) και της Viohalco (-0,72%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+2,17%) και των Τραπεζών (+2,10%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Εμπορίου (-0,92%) και των Πρώτων Υλών (-0,53%).

Εταιρικά νέα

Στο 4,4% - 4,9% καθορίστηκε το εύρος της απόδοσης του 7ετούς ομολόγου ύψους έως 100 εκατ. ευρώ που εκδίδει σήμερα η CPLP Shipping. Η δημόσια προσφορά θα διαρκέσει από σήμερα, Τετάρτη 20 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 22 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider