Ευρωαγορές: Οι φόβοι για πιο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από την Fed και την ΕΚΤ έφεραν απώλειες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Οι φόβοι για πιο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από την Fed και την ΕΚΤ έφεραν απώλειες
«Επιστρέφουν» οι φόβοι των επενδυτών για πιο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από την Fed και την ΕΚΤ. 

Οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν με απώλειες τη συνεδρίαση της Δευτέρας καθώς «επιστρέφουν» οι φόβοι των επενδυτών για πιο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από την Fed και την ΕΚΤ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 είχε πτώση 0,8% στις 433,82 μονάδες. Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη έχασε 1,95% στις 13.280 μονάδες, όπως και ο γαλλικός CAC 40 ο οποίος υποχώρησε κατά 1,5% στις 6.398 μονάδες. Σε αρνητικό έδαφος και ο βρετανικός FTSE 100 στο Λονδίνο με απώλειες 0,22%, ενώ στην περιφέρεια της Ευρωζώνης ο ιταλικός FTSE MIB έχασε 1,47% και βρίσκεται στα επίπεδα των 22.198 μονάδων. Τέλος, στην Ισπανία, ο IBEX 35 έπεσε κατά 0,9% στις 8.263 μονάδες.

Ισοτιμία ευρώ

Σε νέο χαμηλό 20 ετών υποχώρησε η τιμή του ευρώ καθώς οι ανησυχίες για τις οικονομικές προοπτικές της περιοχής εξακολουθούν να συσσωρεύονται.

Το ευρώ βρέθηκε να υποχωρεί έως και 0,9% στα 0,9951, κάτω από το προηγούμενο χαμηλό για το 2022 των 0,9952. Μετά και τη νέα βουτιά, το κοινό νόμισμα κινείται σε επίπεδα που τελευταία φορά είχε επισκεφτεί το 2002, μόλις λίγα χρόνια μετά την υιοθέτησή του.

Πληθωρισμός Βρετανίας

Στις αρχές του επόμενου έτους εκτιμά πως θα λάβει χώρα η κορύφωση των πληθωριστικών πιέσεων στην Βρετανία η Citigroup, σύμφωνα με τον επικεφαλής αναλυτή της αμερικανικής τράπεζας.

Αναλυτικότερα, σε σημείωμα του προς του πελάτες της Citi, προβλέπεται πως ο πληθωρισμός στην Βρετανία θα φτάσει στο πικ στο 18%, με την τράπεζα να αυξάνει εκ νέου τις προβλέψεις της καθώς οι ενεργειακές τιμές συνεχίζουν απρόσκοπτα το ανοδικό τους ράλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρηματιστήριο Ενέργειας: Νέο υψηλό ρεκόρ - Πάνω από τα 600 ευρώ η μεγαβατώρα στην Ελλάδα

Σε χαμηλά πέντε εβδομάδων το ευρώ - «Χάθηκε» ξανά η απόλυτη ισοτιμία με το δολάριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider