Πετρέλαιο: Ανοδικές τάσεις εν μέσω μιας σφιχτής αγοράς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Ανοδικές τάσεις εν μέσω μιας σφιχτής αγοράς
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 92,19 δολάρια και το Brent στα 98,05 δολάρια.

Ανοδικές τάσεις καταγράφει την Τρίτη το πετρέλαιο λαμβάνοντας ώθηση από την προοπτική περικοπών στην προσφορά του ΟΠΕΚ+ και την πτώση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι ο ΟΠΕΚ+ έχει τα μέσα να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της παραγωγής, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA τη Δευτέρα, επικαλούμενο τα σχόλια που έκανε ο Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν στο Bloomberg σε συνέντευξή του

«Το αν η μείωση της παραγωγής του ΟΠΕΚ ή του ΟΠΕΚ+ μετά τον Σεπτέμβριο είναι δικαιολογημένη, είναι συζητήσιμο», δήλωσε ο Tamas Varga από την PVM. «Παρά την πρόσφατη αδυναμία που προκλήθηκε από τον πληθωρισμό, η αγορά πετρελαίου φαινόταν να έχει πιάσει πάτο τον τελευταίο καιρό».

Το πετρέλαιο εκτινάχθηκε στα ύψη το 2022, πλησιάζοντας τον Μάρτιο στο υψηλό όλων των εποχών με το βαρέλι να διαπραγματεύεται στα 147 δολάρια μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία ενίσχυσε τις ανησυχίες για τον εφοδιασμό. Οι ανησυχίες για μια παγκόσμια ύφεση, ο αυξανόμενος πληθωρισμός και η ασθενέστερη ζήτηση έχουν επηρεάσει έκτοτε τις τιμές.
Η αγορά παρακολουθεί επίσης την προοπτική μιας πυρηνικής συμφωνίας μεταξύ του Ιράν και των παγκόσμιων δυνάμεων που θα επιτρέψει στο Ιράν να ενισχύσει τις εξαγωγές πετρελαίου. Ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters τη Δευτέρα ότι το Ιράν έχει εγκαταλείψει ορισμένες από τις κύριες απαιτήσεις του για την αναβίωση μιας συμφωνίας.

Ενώ η τιμή των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Brent έχει υποχωρήσει απότομα από τα υψηλά του τρέχοντος έτους, η δομή της αγοράς και οι διαφορές τιμών στην φυσική αγορά πετρελαίου εξακολουθούν να υποδηλώνουν στενότητα προσφοράς.

Την Τρίτη το μεσημέρι (14:04 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 92,19 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 2,03% και το Brent στα 98,05 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,63%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπορέλ - Ιράν: Οι περισσότερες χώρες συμφωνούν με την πρόταση της ΕΕ για την πυρηνική συμφωνία

ΟΠΕΚ: Κατηγορήστε τις κυβερνήσεις για την αύξηση των ενεργειακών τιμών

Η Κίνα ο μεγαλύτερος «πελάτης» του ρωσικού πετρελαίου για 3ο συνεχόμενο μήνα

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider