Wall Street: Έγινε το «5Χ5» για S&P 500 και Nasdaq στην καλύτερη εβδομάδα του 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Έγινε το «5Χ5» για S&P 500 και Nasdaq στην καλύτερη εβδομάδα του 2024
Σε εβδομαδιαία βάση, ο S&P πρόσθεσε 4%, ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 5,9%, ενώ ο Dow Jones βρέθηκε υψηλότερα κατά 2,6%.

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Παρασκευής οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, κλείνοντας με ιδανικό τρόπο την εβδομάδα πριν την ανακοίνωση των αποφάσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τα επιτόκια, καθώς τα νεότερα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού και η ανθεκτική εικόνα που παρουσιάζει η αγορά εργασίας επανέφεραν την αισιοδοξία στις τάξεις των επενδυτών μετά από ένα ταραγμένο διάστημα στα τέλη του προηγούμενου μήνα.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με κέρδη 300 μονάδων ή 0,72% και διαμορφώθηκε στις 41.393 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,54% στις 5.626 μονάδες. Παρόμοια εικόνα και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 0,65% και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 17.683 μονάδες.

Πρόκειται για την πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση με κέρδη για τους S&P 500 και Nasdaq και για την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοσή τους μέσα στο 2024, με τον πρώτο να απέχει πλέον λιγότερο από 1% σε σχέση με τα ιστορικά υψηλά που έπιασε στα τέλη Ιουλίου. Σε εβδομαδιαία βάση, ο S&P πρόσθεσε 4%, ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 5,9%, ενώ ο Dow Jones βρέθηκε υψηλότερα κατά 2,6%.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, σημαντικά κέρδη αποκόμισαν οι κολοσσοί της αγοράς των ημιαγωγών, με την Arm Holdings να ενισχύεται κατά 5,9%, ενώ η Super Micro Computer πρόσθεσε περίπου 3,5%. Ράλι σχεδόν 6% πραγματοποίησε και ο τίτλος της Uber, με την Alphabet να κερδίζει 1,8%

Πλέον, το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται στην διήμερη συνεδρίαση της Fed στις 17-18 Σεπτεμβρίου, όπου η Τράπεζα εκτός απροόπτου αναμένεται να μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης. Επί του παρόντος, το επιτόκιο-στόχος της Fed βρίσκεται στο 5,25% έως 5,5%.

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές εισαγωγών τον Αύγουστο στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 0,3%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση για φέτος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αναμενόταν πτώση της τάξεως του 0,2%. Tους προηγούμενους δύο μήνες, οι τιμές εισαγωγών είχαν αυξηθεί κατά 0,1%, ενώ η πτώση του Αυγούστου ήταν η μεγαλύτερη από τον Δεκέμβριο του 2023. Οι τιμές εξαγωγών υποχώρησαν κατά 0,7% μετά την άνοδο της τάξεως του 0,5% τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Λάμπει ο χρυσός - Νέο ρεκόρ όλων των εποχών

Πετρέλαιο: Με θετικό πρόσημο η εβδομάδα παρά τις απώλειες της Παρασκευής

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider