Μικρά κέρδη για το ευρώ έναντι του δολαρίου - «Ξέφυγε» από τα χαμηλά 20 ετών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρά κέρδη για το ευρώ έναντι του δολαρίου - «Ξέφυγε» από τα χαμηλά 20 ετών
Μικρά κέρδη -τα οποία ωστόσο του επιτρέπουν να απομακρυνθεί από τα χαμηλά 20 ετών των προηγούμενων ημερών- καταγράφει την Πέμπτη το ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου΄.

Μικρά κέρδη -τα οποία ωστόσο του επιτρέπουν να απομακρυνθεί από τα χαμηλά 20 ετών των προηγούμενων ημερών- καταγράφει την Πέμπτη το ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου, καθώς οι διεθνείς αγορές αναμένουν το «σήμα» του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ από το Jackson Hole αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στο θέμα της αύξησης των βασικών της επιτοκίων.

Πιο αναλυτικά, το μεσημέρι της Πέμπτης, η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,001 δολάρια, με το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα να ενισχύεται κατά 0,4%, ενώ ο δείκτης που μετρά την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι βασικών νομισμάτων χάνει σήμερα 0,4% και διαμορφώνεται στις 108,17 μονάδες.

Σημειώνεται πως νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, το ευρώ βρέθηκε σε νέα χαμηλά 20ετίας έναντι του δολαρίου, υποχωρώντας κάτω από το σημείο της απόλυτης ισοτιμίας με τον αμερικανικό νόμισμα καθώς αυξάνονται οι φόβοι για ύφεση στην Ευρωζώνη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Από ρεκόρ σε ρεκόρ το φυσικό αέριο - Μία «ανάσα» από τα 320 ευρώ οι τιμές στην Ευρώπη

Μπόστιτς (Fed): Υπάρχει ακόμα δρόμος για την αύξηση των επιτοκίων

Πετρέλαιο: Πάνω από τα 100 δολάρια το Brent καθώς περιορίζεται η προσφορά

gazzetta
gazzetta reader insider insider