Νέες απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υπό τον φόβο της ύφεσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέες απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υπό τον φόβο της ύφεσης
En αναμονή των αποφάσεων των Κεντρικών Τραπεζών αναφορικά με το ύψος των αυξήσεων στα βασικά τους επιτόκια τα διεθνή χρηματιστήρια.,

Με ήπιες απώλειες ολοκληρώθηκαν οι συνεδριάσεις της Τετάρτης στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι φόβοι για ύφεση στην οικονομία της Ευρωζώνης επιδεινώνουν την επενδυτική ψυχολογία, ενώ οι αγορές βρίσκονται εν αναμονή των αποφάσεων των Κεντρικών Τραπεζών αναφορικά με το ύψος των αυξήσεων στα βασικά τους επιτόκια, σε μία προσπάθεια άμβλυνσης των πληθωριστικών πιέσεων.

Αναλυτικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με πτώση 0,39% και διαμορφώθηκε στις 412,76 μονάδες, με τον πετρελαϊκό τομέα να οδηγεί τις απώλειες χάνοντας 2,9%, ενώ σε θετικό έδαφος έκλεισε ο κλάδος των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας που κέρδισε 2,1%. Ο Eurostoxx 50 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 3.506,84 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,19%.

Στους εγχώριους δείκτες, στη Φρανκφούρτη ο γερμανικός DAX διαμορφώθηκε στις 12.915 μονάδες με κέρδη 0,35%, ενώ οριακή άνοδο 0,02% κατέγραψε ο γαλλικός CAC 40, που έκλεισε στις 6.105 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,86% στις 7.237 μονάδες εν μέσω επιφυλακτικότητας για τις επιδόσεις της οικονομίας της χώρας, με την στερλίνα να βουτά σε χαμηλά 37 ετών έναντι του δολαρίου, στην πρώτη ημέρα της Λιζ Τρας στην Ντάουνινγκ Στριτ ως πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τέλος, στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε στις 21.489 μονάδες με μικρή άνοδο 0,04%, ενώ στην Ισπανία ο δείκτης IBEX 35 διαμορφώθηκε στις 7.855 με κέρδη 0,17%.

Μάκρο

Ευχάριστα είναι τα νέα για την Ευρωζώνη καθώς το ΑΕΠ κινείται σε τροχιά ανάπτυξης στο δεύτερο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η παραγωγή αυξήθηκε 0,8% σε σχέση με τους προηγούμενους τρεις μήνες, ενώ ο αριθμός των απασχολούμενων αυξήθηκε κατά 0,4% σε Ευρωζώνη και Ε.Ε. το δεύτερο τρίμηνο από το προηγούμενο τρίμηνο σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη η Eurostat.

Ωστόσο, συρρίκνωση της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούλιο καταγράφηκε στη Γερμανία με τη ζήτηση για αγαθά να περιορίζεται και τα εργοστάσια να βρίσκονται αντιμέτωπα με το αυξημένο κόστος εισροών και τις υψηλές τιμές ενέργειας. Τα στοιχεία της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας Destatis, αναφέρουν πως η συνολική βιομηχανική παραγωγή - που περιλαμβάνει την παραγωγή στη μεταποίηση, την ενέργεια και τις κατασκευές - μειώθηκε 0,3% σε μηνιαία βάση τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισχυροί κλυδωνισμοί στο Χρηματιστήριο κόντρα στη δυναμική του ΑΕΠ

Bloomberg: Τουλάχιστον έως το 2025 η έλλειψη φυσικού αερίου στην Ευρώπη - Θα αλλάξει ο τρόπος ζωής

Πλαφόν στο ρωσικό αέριο και μείωση της κατανάλωσης ενέργειας προτείνει η Κομισιόν

gazzetta
gazzetta reader insider insider